Charles-John

Altsååå, jag säger bara det...sjukt med svamp i skogen!!
Londonpinglan och jag var till skogen och plockade svamp igår. Vi tog med oss varsin hink (och kaffe och bullar förståss) tog bilen till bästa skogen, gick ut i skogen, och vips var hinkarna fulla. Det växte "Charles-John" överallt. Vi lyckades rota fram varsin sopsäck som så lägligt låg i bilen och så hällde vi ur våra hinkar i säckarna var efter vi fyllt dem.
Efter en halv sopsäck var blev vi helt blase´. När man hittade en Karl-Johan som inte var HELT perfekt sa man:

-Vill du ha den?
-Nää..
-Nä, orka hålla på..

Och vet ni vad man INTE tänker på när man plockar svamp?
Jo, att allt ska ju RENSAS också......


* * * * * * * * * * * *

Åsså en sak till...
 Hur luktar en hund som rullat sig i en riktigt rutten jättesvamp?




Lite jobbigt dåråå..

Man kan bli knäckt för mindre....
I min ägo har jag en sådan där knep&knåp-knut, bestående av sex små träklossar som ska sättas ihop på ett visst sätt. De där träbitarna har alltid legat i en liten porslinsask som jag liksom knuten fått av en äldre släkting för många år sedan. Grejen med den där knuten är att jag ALDRIG fått ihop den.
Här om dagen kom lilla Ell, snart elva år, och frågade om hon fick sätta ihop den. -Varsågod, sa jag, och tänkte att jaja..hon måste ju få försöka, men klara det, det gör hon aldrig.
Så satte hon sig där då, vid mitt skrivbord, med klossarna och började på. Hon mumlade lite under tiden. Kunde urskilja fraser som: den ska nog va där..och där ska va en sån...hmm..den  där ska va såå....SÅDÄRJAAA!!!
Vadå sädärja??!!  Min nyfikenhet tvingade mig att titta hur det gick, och tamesjutton, hade inte flickungen satt ihop knuten!!!! Den där förbaskade knuten som jag aldrig klarat!! Jag är ju iallafall vuxen, jag är ju iallafall en yngre och femininare upplaga av Einstein, jag har ju iallafall haft den där knuten i många år...jag är..jag har...jag...ääsch!!
(misstänker att hon är något slags underbarn, det MÅSTE bara vara såå..visst måste det?).

Hennes syster lilla Emm, sju år, är också en rolig och smart unge. Vi pratade om solbränna och Snoken sa att jag hade fräkniga armar. Då säger Emm: -Men kolla på mej då...ja e alldeles VIT!...ja e ...PYTTEBRUN!!!
Det tycker jag var ett bra ord. Det ska jag som sällan blir brun använda mig av. Pyttebrun.


Hjälp

Hjälp!!! Jag fick just veta att jag är oanträffbar. Det går inte att ringa till mig. Min mobil är död. DÖD! FINITO! Jag kommar att "deletas" ur mina medmänniskors hjärnor. Jag kommer att bli en tom fläck i deras minnen. Jag kommer att dö ensam och glömmas för eftervärlden. Tyckte jag kunde förtjäna ett bättre öde.
Tänk att det skulle sluta så här.

Kläder efter väder

Det regnade i morse.
Sen blev det fint.
Då fick alla barn gå ut och leka i det fina vädret.
Utan galonisar.
Då började det regna.
Alla barnen tvingades krångla på sig galonisar. 
Det tog e v i g h e t e r.
När alla var klara sken solen.
Då fick de leka i solskenet iförda full galonmundering, inklusive stövlar.
Alla barnen blev jättevarma.
Då sa jag att de kunde gå in och ta av sig alla galonisar.
Det tog e v i g h e t e r.
När de väl kom ut igen började det regna.
Alla barnen blev jätteblöta.
Då fick alla barnen ta på sig sina extrakläder.
Det tog också e v i g h e t e r.
Sedan SORTERADE vi galonisar
Även det tog evigheters e v i g h e t er.
Efter det gav vi upp...gav pedagogoska träpusslen en chans istället..
Jamen...varför ÄR det på detta viset?


Blodet droppar..

Aj..en tydlig smärta känns i armen. Jag ser hur det röda blodet fullkomligen pulserar ur min kropp. Det rinner och rinner och milliliter blir till deciliter. Kvinnan vid min sida står helt iskallt och tittar på. Hon gör ingenting..inte än..hon vill se mer blod först. Jag sneglar åt sidan. Jag ser en man. Liksom jag ligger han på rygg med blodet rinnande. Han ser blek ut. Mycket blek. Hans sista stund är snart kommen.....och ja..mycket riktigt..kvinnan vänder sig mot den bleke mannen och ansiktet förvrids...i ett glatt leende när hon utbrister:
-Ja, då var den här påsen full då. Känns allt bra?
Hon försluter blodpåsen, tar ur kanylen och plåstrar om den bleke mannen. Mannen ser glad ut, bekräftar att han mår bra, får sin påse med järntabletter och blodgivargåvan och säger tack och hej.

Jag brukar känna mig glad när jag går från blodgivningen. Nu kanske mitt blod kommer att hjälpa någon som är sjuk, nyopererad eller som råkat ut för en olycka. Och det är så enkelt och gör nästan inte alls ont (bara lite).

 


Skumt..

Fy, det hände något riktigt skumt nyss. Det var mitt huvud eller det undermedvetna som spelade mig ett spratt.

Så här var det dåråå:

Det har hänt något med telefonen. Antar att det är åskan som varit lite närgången. Hur som helst funka den inte och jag lånade hem en gammal telefon. Ni vet en sådan med nummerskiva. En grå.

Så skulle jag ringa mamma o pappa. De har haft samma nummer i tre-fyra år. Jag lyfte luren, slog numret..till farmor!!

Grejen är den att farmor har varit död i snart femton år. Visste inte ens att jag kom ihåg numret. På den tiden var farmor den enda människa jag kände som hade det där riktnumret. Så det måste ha suttit i fingrarna. Telefonen med nummerskiva, riktnumret och så till slut farmors gamla nummer.

Jag blev nästan lite skärrrad. Åtmnstone så skärrad att jag var tvungen att kolla i min mobil vad mina föräldrar egentligen hade för telefonnummer. Det var helt borta..bara farmors satt gjutet som en ramsa i skallen.

Lite läskigt var det......HUUA!


Hästodjur

Söndag...mmm...sovmorgon..
Trodde jag, ja. Men nej!
Snoken ringde typ..tidigt.

Snoken: HALLÅÅ..du uppe?
Jag: *jäspar* ..nää.
Snoken: NN har försökt fått tag på mig, djuren är kanske ute...
Jag: Ring honom då...eller kolla hagen...*jäsp*
Snoken: Det är spår på vägen..det är hästarna som har stuckit..Du får komma ut.. (får jag...TACK)

- - - - *somnar om*- - - - *mobilen ringer igen*

Snoken: Hästarna är hos NN. Jag har ringt Puffie och Prinsen. Du får komma ut.(Vad snälla alla är, jag FÅR komma ut)
Samtidigt hör jag Dotterns (Puffie) röst från hallen: Kommer du? Hästarna är ute!!

Vi åker till NN, som tacksamt nog stängt in vilddjuren i en hage. Tog varsin häst och knallade hem. Dotra red hem en häst iklädd hockeyhjälm och foppatofflor. Hon var sååå söt...



Dotra och Prinsen med varsin kuse


Äsch då..fel.

Jag fick nyss ett sms lydande:
____________________

Grattis på 33 årsdagen
____________________

Det var ju kul av två anledningar:
1. Någon tycker jag borde fylla 33 år (kul för mig som är något äldre)
2. Jag har en anledning att FIRA

Det var tråkigt av två anledningar också.
1. Sms:et var inte från någon beundrare som tyckte jag verkade ung, utan från min son :(
2. Det skulle egentligen till Snokens*  bror :(

(*herrS är numera omdöpt till Snoken).

Senaste Nytt!!! Skatan i vild kärleksorgie!!!

Det bor en man i huset. Även kallad herrS. Han är i viss onåd hos mig för närvarande. 
Anledningen är att han RÅKADE av MISSTAG gå in i mitt rum och RÅKADE av MISSTAG också öppna lådan till mitt sängbord, och.... OJ, hitta en lapp som jag lagt undan när jag snabbstädade häromdagen. På lappen stod ett telefonnummer. Och ett namn..ve och fasa...på en MAN!.

Slutsatsen som drogs var att jag naturligtvis hade ett nytt kärleksförhållande. För något annat kunde ju inte vara tänkbart.

Snopet för snoken var det dock när det visade sig att lappen var skrivet av Prinsen. Numret var till ordförande i hans jaktlag..... och näää...det var ingen historia som kommer att hålla i gång snacket på bygden. Sorry.




Karneval och kräftor

Det blev en riktigt trevlig fredagkväll i går. Visserligen började den lite tveksamt med att Prinsen (ok, det är "dotras" prins egentligen, men något ska han ju kallas) och Biffen (en kompis till sonen d.y) åkte till bolaget för att köpa öl till kräftätande som skulle ske senare på kvällen. Bolaget i grannsamhället hör till det lilla intima sorten där man handlar över disk och där jag antar att kassörskorna hör vad som sägs bland kunderna i lokalen. Och inte vet jag vad det pratades om, men nekade att handla blev de. Snopet! 
 
Tjejerna (ok, damerna..öhh...tanterna..nej, kvinnsen..äsch..väninnorna..JA).
Väninnorna och jag var på karneval. Det kan tolkas som om vi dansade runt i glittriga bikinisar i högklackat och med plymer på huvudet i ett galet karnevalståg, men det var snarare så att vi tittade runt lite i loppisståndet och fikade på Cafe Lustgården. Och det var väldigt trevligt. Vi är riktigt BRA på att fika och prata.


haha..någon har varit lite busig dårååå...

Väl hemma vankades det kräftor (och vin).Roligt, roligt! Tror det snarkar folk lite varstans i husets sängar och soffor nu. Ska pallra mig ur sänghalmen och se efter hur många vi blir runt frukostbordet.

På återseende // Karnevalsskatan

Min romantiska sida

Satt och rensade ur min gamla kalender från 07/08 och började i min nya oskrivna för 08/09. Min kalender blir efter ett år ett helt arkiv med sparade lappar, små minnen och anteckningar. Eftersom det HAR HÄNT (mer än en gång) att jag blivit kallad oromantisk så tänkte jag kasta in en kärleksdikt som jag faktiskt tyckte var vacker att jag hade skrivit av den och sparat den. För så här, mina vänner, vill jag VERKLIGEN att det ska vara... SÅ klokt och SÅ vackert....
 



Jag vill hålla av dig
utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig
utan att äga dig.
Jag vill älska dig
Utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig
utan att kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek
utan att ställa krav eller villkor
Jag vill ge upp mig
jämte dig.
Utan att gå före, utan att sacka efter.
Jag vill vara din människa på jorden.


Ojojoj dååå.

Jobbat i dag med. Den här arbetsdagen gick fort. Särskilt eftermiddagen. Anledningen till det var att det hände så mycket fast jag bara hade fyra barn att hålla ordning på. Fast just dessa fyra barn var faktiskt inte så lätt att hålla ordning på. Det är fyra kavata nyinskolningar.

När vi var inomhus så ägnade sig två grabbar åt att boxas. Det ansåg de att de fick för det fick de göra hemma. Det trodde jag inte på utan förklarade tålmodigt att man INTE får boxas. Så fort jag vände ryggen till pucklade de på varandra. Slutade naturligtvis med att den ena fick en rejäl snyting och det blev gråt och tandagnissel ett tag.

Jag fick nog och sa att vi skulle gå ut och leka för det höll för en gångs skull uppe. Då var det plötsligt fyra barn som tyckte det var väldigt onödigt med stövlar och galonisar. Det regnade ju inte!! Återigen förklarade jag pedagogiskt och tålmodigt varför och lyckades få på de små telningarna sina regnkläder. När vi väl kom ut var det ju solsken och hur varmt som hellst. Stackars barn!

Snart störtade samma barn som tidigare fått en snyting ner från klätterställningen. Pang sa det bara och så låg han som en platt padda med ansiktet i marken och armarna rakt ut. Jag fick först en lättare hjärtattack men den lindrades när jag såg att han alla tänder satt på plats och han såg ungefär ut som tidigare. Men näsblod blödde han och en bula i pannan fick han.

Under tiden hade en annan av pojkarna smitit iväg. Han hade kommit på att han faktiskt var nödig så han stod helt enkelt och kissade mot förskolans husknut. Det är vid sådana tillfällen man är glad att det inte kom en förälder precis.

Efter insidenten med klätterställningen övertalade jag jag telningarna att cykla istället, varpå pojken som redan var skadad cyklade snabbt som attan upp på rullstolsrampen och ut på trappen. Han svängde ju lite tvärt förståss. Cykeln for ju ner för trappen förståss. Pojken också förståss. Jag fick ytterligare en hjärtattack. Pojken hände det ingenting med. Han reste cykeln och trampade vidare...

Då gick vi in. Spelade memory. Förlorade STORT mot fyra stycken femåringar. Vissa dagar har man lite sämre flyt än andra...det bara är så...


De barna..

Den här veckan har jag gjort uppehåll i mitt sommarlovsfirande och faktiskt jobbat. Det var riktigt roligt att träffa alla glada barn och alla gamla fröknar igen.
Från ungar kan man få höra mycket tokigheter. Eftersom det har varit sommaruppehåll så var allt sig inte riktigt likt när barnen kom tillbaka. En del leksaker var undanplockade och andra hade tillkommit.

Pojken: Var e stora traktorn?
Fröken: Den har vi lagt undan en stund. Vi har tagit fram andra saker som ni kan leka med nu.
Pojken: Var e tröskan?
Fröken: Den har vi också ställt undan.
Pojken (något sur): Kan jag få gå på toaletten, eller har ni tagit undan den med?

De stora barnen (mina egna avkommor + deras kompisar) har förvandlat soffhörnan till en spelhåla. Funderade om jag ska ta procent på vinstpengarna som hyra av lokal samt öppna en bar i anslutning till "spelhålan". Synd bara att de antagligen har ganska dåligt med pengar och bara spelar med marker. Jag lär väl inte bli rik på den affären.

Ha de gott ! 


Tandläkarbesök

I morse hade jag en tid hos tandläkaren. Jag hade bitit sönder tanden längst bak i överkäken. Bita sönder tänder är en ganska ångestfylld upplevelse. Man hör hur det knastrar till och så har man typ en halv tand farande runt i munnen bland maten. Så känner man med tungan och hålet från biten som försvann är gigantiskt. HUAAA!!
Tandläkaren sa först att: -Jaja..vi fixa tanden jaa..stort hål jaaa...men jag rädda tanden tror jag..jaja. Och så satte han igång att laga. Efter ett tag säger han:-..ser inte bra ut..nej..jag inte kunna rädda den tanden. ...jag DRA UT tanden.

Jag:
(mållös och paralyserad)  ööhh!! VA??
Tandläkaren: Jag inte kunna rädda tand...(samtidigt tar han fram STORA bedövningssprutan)
Tandläkaren: Gapa, tack.
Jag: (gapar shockad) agrahö öhahö aggagraha!!??!!
Tandläkaren: Jaja.. DRA UT bästa för dig! (han tar fram stora tången)
Jag: gröaa..ajaj..öghhöh..aj..AJ
Tandläkaren: Inte spänna dig..bara slappna av..ja...

Åja, lätt och säga att man ska slappna av. Bara den som varit med om det, vet hur det låter i huvudet och knakar i käken när en tand dras ut ur ens mun. Det gjorde väl inte direkt ont (då), men det var långt ifrån en behaglig upplevelse.
Innan jag gick därifrån betalade jag dessutom 800 kronor för tortyren.

Så summerar man den här dagen så vaknade man glad och pigg och somnade med tandvärk och 800 kronor fattigare.
Hoppas morgondagen bjuder på angenämare upplevelser. 
Sov så Gott // Anette

Kubb och karlar

Vad är väl OS i Peking mot Kommunmästerskap i kubb?
Svar: Ingenting!

I går gick årets upplaga av kommunmästerskapet i kubb av stapeln. Ooolidligt spännande var det minsann.
Finalen blev ett "by-derby" där gubbarna spelade mot grabbarna. Jag hejade på grabbarna. Och det gjorde jag alldeles rätt i för det var klart att de vann. För tredje året i rad också. Duktiga killar det där....

D är världens snällaste, bästaste, schysstaste, bussigaste karl, och för tillfället min absoluta favorit . Det var minsann han som hjälpte mig och Sonen att såga till alla lister till hallen/vardagsrummet. Och som inte det är nog så ska han hjälpa mig med min trasiga dörr också. Och till D:s familj kan jag bara säga detta: Om han skulle råka försvinna, kan det vara jag, som bara råkat låsa in honom här hemma......

HerrS som lovade fixa listerna  innan D ryckte in, verkar inte allt för besviken att bli snuvad på jobbet. Tvärtom så verkar han glad att det är gjort. Nu slipper han höra mig säga:..ööhh.., duuu..., listerna...!!!
Han kommer i fortsättningen få höra: ..ÖÖhh...duuu..vägguttagen!!


Promenadrunda och loppisrunda

Om jag påstod att jag inte slöat till under sommaren så vore det ren lögn. Jag har inte gjort mycket över huvud taget, och något som man kan kalla aktivt motionerande har varit i det närmaste obefintligt.
Men i går minsann, så tog fruA och jag våra hundar i koppel och knallade vår standardrunda. Standardrundan kändes rätt lång. Inte bra!  Vi blev svettiga också, fast det var inte ens varmt. Inte bra det heller!

Det är bara en sak som gäller nu, och det är DISCIPLIN!

Fick äran att följa med på en loppisrunda i grannskapet i i går. Tyvärr kan jag inte lägga ut fina bilder på mina fynd. Det enda fynd jag gjorde var nämligen själva fikat på ett "loppiscafe". Inte visste jag att loppisfika var en sådan höjdare. Brieost, salami och rödlöksmacka..jag säger bara det...MMMMMUMMS! Och allt för ett typiskt loppispris. Det var nog inte sista gången jag besökte det stället.

Nu ska jag ut i solen...den har nämligen kommit tillbaka.  // Skatan


Mera odjur

Nu börjar jag bli riktigt trött på husdjur. Missen (Kattjäveln) är fortfarande i onåd, även om soffan blev fin igen. Men nu har jag lite problem hundarna. Om man tänker på att man vill ha en hund, så ska man naturligtvis också tänka på att det inte är solsken och torrt alla dagar. Så bör man också tänka på att vissa hundar är så kloka att de lär sig öppna dörrar och gå ut själva, men de är inte tillräckligt kloka att torka av sig om tassarna, alternativt sätta på sig gummistövlar, själva.

Här går det till så att Sorkfröken (hon kallas så för att hon älskar att gräva efter sorkar) får för sig att gå ut,och gör det. Gammelhunden lullar efter. Jag märker inte vad som hänt förrän jag tycker det börjar dra kallt i huset (hon fattar ju inte att man bör stänga dörren heller). Tiitar man då  ut kan man se Sorkfröken gå runt i något skitigt dike och gräva och leta efter sorkar. Gammelhunden lullar efter, men eftersom han inte är så smidig längre blir han alltid omkullsprungen av Sorkfröken och blir krälande en stund i skiten.

I detta läge stänger man dörren (och låser) för att slippa ha dem inne. Man tänker:-OK, skadan är redan skedd, låt de hålla på en stund. BARA de inte kommer in!

Snart ska någon annan i huset gå in eller ut. Den personen är alltid någon som inte vet att hundarna leker grisar utomhus. Därför förblir dörren olåst. 
Efter ett tag känner man att det börjar dra kallt igen. Jäklar hundarna, tänker man Jojo..de har knallat in, knallat runt, fram och tillbaka, från hallen till köket, ut i hallen igen, runt, runt.... 

När detta händer tio gånger om dagen blir man LITE trött.....

Dessutom hittades en halvt uppäten Greveost ute på gräsmattan igårkväll. Ska man skälla på hundarna eller avkommorna som inte ställer undan efter sig...det är frågan.

hmmm  ...*tänker* ...vandrande pinnar...vad tror ni om det.? Gosiga och fogliga husdjur. Skitar inte ner köksgolv och skiter inte i soffor...hmm...rätt coola...eller..

Hej o Hå, vilket sjåå // Anette

Odjur!

Igår kväll invigde de första fikasugna gästerna den nya soffgruppen. I morse hade KATTJÄVELN SKITIT i den ny soffan! Vad jag vet har väl katten ALDRIG tidigare ens gjort sina behov inomhus förr. Men Missen (som numera bytt namn till Kattjäveln) måste ha en ondskefull läggning som han inte visat förr. Så varför göra det i ett dammigt hörn, när man har tillgång till en ny fin soffa. Mitt i soffan satte han sig, och så placerad så en kudde blev drabbad också. *snyft*

Varför kunde han inte ha den goda smaken att bara fälla sitt hår överallt som vanliga odjur?

Nu har soffan skurats, tvättats, baddats och fixats så jag tror det gick bra..men ÄNDÅ!!
Det visade sig att Internet var en källa att ösa ur när det gällde ideer om hur man får bort äckelpäckel ur en soffa. Det kryllade av allhenda tips och förslag. Det som var lite lustigt med alla tips var att inse att städskåpets alla, som jag trodde, effektiva och väldoftande produkter är helt onödiga. Man ska gå till skafferiet istället och leta efter det man behöver. Har man bikarbonat, vinsyra, ättika, salt och potatismjöl så är man tydligen helgarderad.

Detta är ett ondskefullt ODJUR!!! Det är bara att se på hans lömska och beräknande blick.

Inredning minsann :)

Äntligen,äntligen börjar jag få fason på det kombinerade vardagsrummet/hallen.Det tog ett år eller så att få den från en sunkig förvaringsplats till ett fräscht vardagsrum.
Nu är heminredning långt ifrån min starka sida. Jag har varken särskilt god smak eller något större intresse för det. Men "tamefan" denna gång kände jag mig riktigt proffesionell. Största anledningen till det är att jag faktiskt gick på loppis och fyndade. Jag menar, det är ju sånt jag läser om i inredningsbloggar att inredningsproffs gör. Köpte två fotöljer som inte såg mycket ut för världen men blev riktigt skapliga när jag placerade dem i rätt miljö minsann. Och det allra bästa med dem var att de bara kostade 80 :- (åttio kronor!!..fatta!!).
Jag sydde också. Precis som i Bygglov och Äntligen hemma. Både ett slags draperi (vilket jag dolde en dörr bakom), ett par dukar och några kuddar.
Nya soffan, som faktiskt ÄR ny, köpte jag på Jysk (reklampengar, tack) för 1500 kronor. Den är ljusbeige, vilket innbär att jag ständigt kommer att oroas för att:
  * Hunden kommer att lägga sig i den med skitiga tassar.
  * Katten kommer att gå i den med skitiga tassar.
  *Sönerna kommer att sitta där med oljiga och leriga tassar
  *Jag kommer att få svårt att hålla ordning på tassarna och tappa vinglas i den.
(Hmmm..jag kanske måste sy ett matchande överdrag till soffan..)

Före
min hall sommaren 2007
Efter
min hall sommaren 2008


Jag säger bara det..om ni någongång skulle behöva hjälp med en liten homemakeover eller så...
// Anette Strandskata, Designeorakel

Mysteriet med den sandiga sängen.

Det har inträffat ett litet mysterium. Min säng är full av sand. Eller full och full...det är ju inte så att det direkt går att bygga ett sandslott i den, men tillräckligt mycket för att det skulle gå att borsta ihop i en liten hög och ändå ha så mycket kvar att det blev otroligt irriterande att ligga i den. Mysteriet är var denna sand kan komma ifrån.Själv har jag inte varit i närheten av någon sand. Avkommorna slutade leka i sandlådor för åratal sedan så jag är tveksam att någon av de skulle vara orsaken. Hunden kan man ju misstänka, men var skulle hon lagra all sand innan hon släppte ut det i min säng. Dessutom vill jag gärna tro att hon är tillräckligt väluppfostrad för att inte kliva upp i min säng (även om jag inte är i närheten) . Det kan ju vara ett rent sabotage. Har gått egenom mina fiender i huvudet men hittar ingen som vill mig så illa eller har som verkar ha något klart motiv. Ikväll kommer dock förhör påbörjas med Sonen d.ä, som för närvarande anses som den huvudmisstänkte. Anledningen är att han 1) ofta vistas i en grusgrop,  2) sågs ligga i min säng knappandes på MIN dator .

Dagen skämt stod för övrigt Sonen d.ä för idag.
Vet du vilken krydda som är bäst på el?
Svar: KAN-EL!! (..sååå DÅLIGT att man inte kan låta bli att skratta)

Dagens felsägning stod Sonen d.y för när han svarade på frågan vad han ville ha till middag.
Svaret löd:"Dål-kolmar!"

På återseende// Skatan


Minigolf

Ägnade gårdagkvällen åt årets runda i minigolf. Otur var ju nu det, att årets omgång inföll i samband med min egen formsvacka gällande just minigolf. Jag som brukar vara "the Queen" i dessa sammanhang och bokstavligen sopa banan med mina medtävlare förlorade mot herrS med flera poäng. Jag vet inte riktigt hur jag ska hämta mig från detta trauma, men tills vidare hävdar jag att jag klev ett steg tillbaka för att uppmuntra och ingjuta själförtroende i en som aldrig fått uppleva segerns sötma.
Är inte detta ödmjukt så säg....

Borta med vinden

I morse, en stund på förmiddagen, en stund på eftermiddagen, en till stund på eftermiddagen samt en liten stund på kvällen ägnade jag mig åt att titta på filmen Borta med Vinden. Den riktiga gamla klassikern från 1939. Den var hela fyra timmar lång så därav anledning till att jag såg den i delar. Det kom liksom annat emellan hela tiden. Filmen var i alla fall storslagen och helt underbar, fast det visade sig att Scarlett O'Hara var en riktig bitch. Hon trånde hela tiden efter, och försökte fånga, sin bästa vänninas man. Hon tog därefter sin systers älskade och drev honom i döden. Gifte sig till slut med en man som visserligen älskade henne men som hon egentligen gav blanka fan i.

Jag satt och pratade med Dottern idag  och frågade om hennes nya jobb vilket ledde fram till dagens "goddag-yxskaft-konversation"

Jag: Hur går det på jobbet då?
Dottern: Det värsta är alla kranar och knappar.
Jag: Kramar och klappar?!

Jag tänkte (helt förvirrad): Vaddå? Kramar och klappar?? Vaddå värsta? Har de så gemytlig stämning på jobbet? Vaddå? VA?!?

               


RSS 2.0