Kopparbergs Marknad

Redan klockan sju i morse bar det av med full liten Peugeot för att fira mickelsmäss med la familia som denna gång inte var fulltalig eftersom mor och far inte var med (krya på dig mamma). Jag var ganska glad att det var jag som stod för själva chaufförssysslan så jag slapp trängas i ett baksäte.
Som alltid när man åker bil långa sträckor är det bra att ha något att roa sig med under tiden. Vi lekte ”vem-kan-hitta-flest-traktorer-av-ett-visst-märke-leken”…. Det går ut på att varje deltagare väljer ett traktormärke och så vinner den som kan räkna ihop flest traktorer av sitt märke vid slutstationen. Lillebror vann, han hade valt VolvoBM. Den som väljer Volvo BM vinner alltid eftersom ALLA gårdar har en gammal BM som dessutom ingen bryr sig om att ställa in bland fintraktorerna och därför är lätträknad.

Halvvägs fick vi vara med om ett STORT äventyr. Det stod det två kvinnliga trafikkonstaplar och stoppade oss och alla andra bilar. Jag fick blåsa i ett NYTT nykterhetskontrollapparatsmunstycke och visa körkort. Sällskapet drygade sig med att fråga dumma frågor.

Bonden: Byter ni munstycke efter varje som blåser
Polisen: ja (tålmodigt), det vore väl lite ohygieniskt annars. Tänk om den före blåst före blåst positivt och blåst ut en massa alkoholpartiklar i röret.

Lillebror: Är det en riktig pistol det där?
Polisen: Nej (skrattande), det är en gummipistol!!

Vi fikade med Storebror och Stalbostintan i stugan innan vi alla for på marken. Vädret var otroligt vackert och jag tror det var en av anledningarna till att det var hur mycket folk som helst på marken. Det gick knappt att titta i ståndet utan det hela gick ut på att bana väg för att ta sig fram över huvudtaget. Vid ett leksaksstånd stod Svägerska med Brorsonen (fem år) och tittade på utbudet. Hans syster var i år så stor och duktig så hon fick gå själv på marknaden med en annan flicka. Men det var fler som hade växt på sig och blivit stora och duktiga….
Brorsonen: Pappa och S-E går också SJÄLVA !!!!
Vad DUKTIGA de har blivit..44 respektive 41 år och så SJÄLVSTÄNDIGA!!!!

Annars gick det mesta traditionsenligt till. Bonden åt sig sjuk på provsmak tills han får en fråga av en försäljare av getost om han inte vart där många gånger redan. Lillebror köpte sin femtioelfte snygga tändare, Storesyster köpte ytterligare en grön sjal, Prins köpte strumpor, Storebror och Stalbostintan flög helikopter och jag köpte en klocka som höll i exakt två och en halv timme innan armbandet lossnade.



En lite paus i gröngräset med de traditionsenliga strömminsmackorna, i år dock utan rödlök. Den var slut :(




Lillebror på den nya farstukvisten till stugan.


En liten miss bara...

Till er som inom de närmaste dagarna får brev (räkning) från Hallsjö och tycker det ser konstigt ut att frimärket sitter på FEL sida av kuvertet....DET VAR INTE JAG!!!!!!!!!!!!!!!

 


Bejeweled

Jag tror det är hög tid för mig att ha ett riktigt förvärvsarbete. Idag har den arbetslösa delen av Hallsjökollektivet haft Bejeweled-derby. Skulle vara roligt om man kände sig nöjd över att man uträttat något vettigare än att slagit dotras Prinsen med ett par tusen poäng.




Celldelningskonsekvenser

Jag läste en artikel i Aftonbladet i morse och nu är jag UPPRÖRD!!! Jag är upprörd över hur det kan gå till i det stora landet i väster, USA. Läser om en mamma och en pappa som genom provrörsbefruktning väntar barn. Inplanteringen fungerade bra, det lilla embryot växte och utvecklades till ett foster och är numera en nästan färdig bebies där i mammans mage.
Provrörsbefruktning innebär att man har EN äggcell och EN sädescell för att det ska kunna ske.
Läkarna befruktade sen EN äggcell med hjälp av EN sädescell och ser till att den utvecklas till en blastocyst på kanske 100 celler innan den inplanteras i den kvinna som ser till att blastocysten blir en riktig lite människa. Den kvinnan bidrar med hormoner som gör att miljön i kvinnan blir de optimala för embryot (fostret, bebisen), hon bidrar till näring så det växer och utvecklas som det ska. Hennes kropp kommer att föda fram ett barn som utvecklats i hennes kropp....MEN i USA betyder INTE det att det är hennes barn. Nej, barnet tillhör de människor som bidrog med EN cell var. För läkaren klantade sig och råkade plantera in FEL embryo i kvinnan.
I USA verkar det nu som det är helt självklart att de som bidrog men EN cell var är de rättmätiga föräldrarna. Men man kan tacka läkarna för befruktningen och utvecklingen till en blastocyt. Man kan tacka kvinnan som burit barnet i nio månader och knutit starka band till det barn hon närt i sin kropp, och som kommer att föda fram det i plågor och antagligen känna starka moderkänslor och en enorm kärlek till det lilla livet.
Men vad betyder det??? När någon annan har bidragit med EN sädescell och EN äggcell!!!
                                                                                                                  


Jobb

Efter att ha gått arbetslös (och nu pratar jag avlönat arbete)  i evigheters evigheter har jag idag både:
1) jobbat
2) vart på anställningsintervju

Jobbandet var en akututryckning, de ringde och ville ha mig och jag bytte om och åkte. Stället var ett gammalt invant med gammal bekant presonal och ungar man sett förr.

Ikväll var det så dags för anställningsintervjun!!! På ett ställe jag aldrig varit förrut.
Det var inte annat än det kändes lite pirrigt att sätta sig inför fem okända människor och bli utfrågad. Det kändes som det gick ganska bra. Det var bara en gång som jag blev svarslös och med tanke på vilken fråga det var så skäms jag. Jag svarade plikttroget och sanningsenligt på alla frågor de ställde och så kom de till frågan vad som var min starka sida. Det var lätt tyckte jag (hade förberett mig lite på att den skulle komma), jag sa att jag var ganska tålmodig och lugn. Sen frågade de om mina negativa sidor och jag blev svarslös. Jisses, hur framstår man egentligen DÅÅÅ????? Som en uppblåst egenkär typ utan minsta självinsikt. Jag fick totalt hjärnsläpp. Jag tänkte så det knakade men kom inte på något att säga. Frågan var ju inte ens särskilt svår. I bilen hem gjorde jag listan lång...

-uppblåst
-egenkär
-konflikträdd (enligt Londonpinglan)
-kan inte sjunga (handikap när man jobbar med ungar)
-svårt att hålla ordning
-lite lat
-dålig självinsikt
-fel utbildning för jobbet (jag är lärare, inte fritidspedagog som jobbet gällde)
-trööööög (borde kunnat klämt ur mig något!!)

Vid en eventuell nästa intervju kommer det väl bli tvärtom om frågan kommer. Nu är jag påläst om mina negativa sidor och så frågar de väl om de positiva. Då kommer jag att svara..äähmmm..positiva?...nja...öööhhh...???


Vad är väl en sovmorgon....

Mobilen ringde strax före sju i morse. Många signaler blev det innan jag orkade svara. Kvällen före blev sen och det var ju ändå söndagmorgon. Bonden i andra änden.

Bonden: Är du vaken?
Jag: Nej..
Bonden: Märkte du att det vart strömlöst i natt??...länge var det strömlöst också..
Jag: ääähhh...ok...tack för att du ringde (not)...det var ju PRECIS det jag låg och tänkte på.

Vilken TUR att han ringde och sa det. Jag menar...tänk vad jag hade undrat annars ..varför det var mörkt och tyst mitt i natten....när alla (även jag) sov...

 


UAS

Två förvirrade lantisar på ett sånt stort ställe som Uppsala Akademiska Sjukhus kan ibland bli för mycket. Bonden hade tid hos överläkaren och Strandskatan fick äran att agera chaufför till sjuklingen som blir nervös av stadstrafik. Och så skulle jag ju ändå till stan för kursen i evolutionsbiologi som jag läser.
Själva besöket gick bra, men resulterade i att en handfull nya mediciner skulle hämtas ut på apoteket. Eftersom jag inte orkade piska bonden till vardagsmotion tog vi därför bilen och parkerade i parkeringshuset vid apoteket, ackis är ju som bekant rätt så stort. Från parkeringsgaraget fanns en utgång för gående och vi tog naturligtvis den...och hamnade i kulvertsysytemet. Följde skyltarna mot utgång....gick o gick o gick o gick ...tills vi såg en hiss där det stod utgång nr xxxx.. OK, här måste det ju vara tänkte vi och klev ut och hamnade PRECIS där vi var INNAN vi flyttade bilen!!!!! Ca en halvmil från apoteket och bilen. Vi kröp ner i kulvertsystemet igen och följde en annan pilrad där det stod huvudentrè eller något liknande. ...gick o gick o gick o gick... och tog oss återigen upp till jordytan där det visade sig att vi kommit liiiiite längre bort ändå. Vi gjorde ett tredje försök och återvände till underjorden och knallade lite spårlöst runt tills en kvinna förbarmade sig över oss och frågade var vi skulle. Hon följde oss till apoteket vilket inte alls var långt när man hade koll på läget.
Nu hade vi ju inte mycket för den långa vandringen till apoteket iaf, för det visade sig att de nya medicinera slutade på en kostnad av fyra gånger de fickpengar Bonden tagit med till stan, och vad kan en fattig student som Srandskatan bidra med ..noll och ingenting...
Tog YTTERVÄGEN tillbaka till bilen och skjutsade så sen Bonden till bussen. Bonden har inte fattat än att jag inte är en levande tidtabell vilket resulterade i att ingen hade en aning om när bussen gick. Och vid den hållplats han ville gå på vid fanns det ingen information. Vände då om för att åka till stationen men mötte bussen. Nu är det ju inte så att det är världens snabbaste sysselsättning att försöka vända på Kungsgatan, bland bussar, bilar och rödlysen, men efter diverse omvägar och kringelkrokar var vi sen på väg i bussens riktning igen. Vi hann väl i fatt den halvägs hemma. Nu är ju bussjakt något jag har stor vana vid sedan äldste Sonen gick i skolan och skulle skjutsas till bussen varje morgon. I princip jagade vi alltid bussen som alltid hade åkt när Sonen väl blev klar.
Resten av dagen blev iallafall lugn. Fikade med Londonpinglan på IKEA och gick på föreläsning.
Bonden påstår att han ska ta bussen själv till stan vid nästa besök... Det ska bli MYCKET mycket intressant...


                                                                                                                                                                                        Take Care // Strandskatan

 


Hösttecken

På vårarna är det ju så roligt när man ser alla vårtecken. Den oansenliga tussilagon blir helt plötsligt den vackraste blomma man skådat. Porlande bäckar med skitigt smältvatten är helt underbara och träd med outvecklade löv är det grönaste man någonsin sett.
Jag tänkte att man kanske skulle se hösten lite mer positiv om man spande efter hösttecken. Härmed redovisas gårdagens spaning.







 

 


Lite statistik från Bloggtopplist..kategori humor

Jag kunde inte låta bli att lägga upp detta som är ett litet utdrag ur blogtopplist.com där bloggare rankas. Plats 166 är för mig väldigt ärofyllt. Tack för att Ni läser och tack även Ni som ser till att min vardag är värd att bloggas om.








Den rakade handen

Det är inte bara "alla andra" som hamnar i "goddag-yxskaft-konverstioner"...

Londonpinglan: Jag har skurit mig rätt rejällt på en rakhyvel en gång...
Jag: Jasså, var då....?
Londonpinglan: I London.
Jag: Men...jag menade... var på kroppen???
Londonpinglan: Jaha..ok...på handen.
Jag: Va ?? Rakade du handen??????????


Svampskogen

Londonpinglan och jag har återigen vart ut och hamstrat svamp inför vintern. Först ramlade vi över taggsvampen. Det plockade vi till korgar och hinkar blev breddfulla. Efter ett sådant jobb tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänt av kaffe. Visserligen behövs det inte mycket för att vi ska tycka att vi gjort oss förtjänta av det men just i dag var man ju extra sugen eftersom Londonpinglan hade med sig en burk av sina blåbärsmuffins. Muffinsen var väldigt goda men väldigt...vad ska jag säga...speciella.... Det är knappast ett bakverk som rekommenderas att äta i "finare" sammanhang eftersom de var ganska svåra äta på ett civilisred och någolunda "snyggt" sätt. Muffinsen var knappa centimetern höga, hade konsistens som kladdig kladdkaka, och för att få i sig dem fick man lov att mumsa i sig dem direkt ur bullpappret. Det resulterade ju naturligtvis i att man blev ganska blå, inte bara i munnen, utan i halva ansiktet. Men goda var de....väldigt goda...
Blåa i ansiktet (av blåbären) var det sedan dags för svampspaning igen. Denna gång upptäckte vi att om vi tittade noga så fanns det faktiskt trattkantareller. Svåra att se var tyvärr, för vi satt lkanske lite för länge med muffinsen och det började skymma små smått. Krypandes i skogen lyckades vi få dock få ihop varsin skaplig hög med trattkantareller också. Ibland när man är plockar svamp är man glad att det sker just i en skog där ingen varken ser hur man ser ut eller ser hur man bär sig åt.

I kollektivet Hallsjö är allt sig likt och man kan ibland höra de mest obegripliga små samtalsämnen. Som detta tillexempel:

Dotter: Vad är du?
Prinsen: Jag är en APA som kastar pil....

Jaja..ibland gör min söta dotter och hennes prins ett så....hmmm...vad säger man..."intelligent" intryck...verligen.....





                                                                                                      Tack och Hej // Strandskatan


Nettans nostalgi...tidigt åttiotal

Året var -81 eller -82. Platsen var Ösby Lantbruksskola...... livet lekte....och jag (vi) lyssnade på MeatLoaf och DeadrRinger for Love


Badhustanter

Det sunda livet har nu återigen dragit igång efter sommarens långa uppehåll. Det har slarvats både med simning och promenader och jag törs knappt prova jeansen som legat oanvända i garderoben några månader nu. Igår var det iallafall dags för höstsäsongens premiärdopp i badhuset. Först när vi kom dit blev vi jätteglada för det stod bara ett par skor i skohyllan och vi trodde vi skulle få ha hela badhuset för oss själva. Men ack vad vi bedrog oss... DOM var var nämligen där... TANTGÄNGET!!! De hade lurat oss genom att antingen:
1) Gått nakna och barfota dit .....eller
2) Låst in ALLA sina pinaler i skåpen, inkl. skor
TANTGÄNGET är badhusets värsta mardröm!!! De simmar ALLA i bredd för att de ska kunna prata och flamsa med varandra och de simmar SAKTA. Som en mur kommer de på bred front och helt hänsynslöst struntar de i enstaka ensamma simmare som klamrar sig fast i kaklet vid bassängkanten för att undvika att krocka med dem vid ett möte. Man kan också lätt hamna efter dem och då får man ligga i bakvattnet och guppa medan man väntar på bättre tider. Bättre tider är i detta fall innebär oftast att tanterna blir så pratsugna (eller trötta) så de i samlad trupp lämnar bassängen och invaderar bubbelpoolen istället.
Vi brukar sucka och humma om att sådär ska vi minsann inte göra när vi blir tanter långt långt fram in i framtiden. Det ska bli riktigt intressant att se om det en vacker dag kommer att växa ut små horn i våra pannor och vi kommer att se badhuset som vårt...BARA VÅRT!!!!!...mohahahaaaa



OK...de kanske ser rara och snälla ut...men när baddräkterna åker på....då jädrar!!!!!!


                                                                                     Nogsnackat// Strandskatan


Nostalgitripp

Efter en stunds botaniserande på Youtube kom jag på andra tankar än städning.
I mitt hem när jag var barn fanns en skivsamling med mammas gamla 45-varvare från hennes egen barn och ungdom. Bland alla Elvisskivor fanns bland annat denna som ja som sex-sjuåring tyckte var den bästa som låt fanns. Jag tyckte att Elvis och alla moderna 60-70-talslåtar inte var någonting mot Anna-Lena Lövgren och Kärlek på lasarett.
Som pensionär kommer jag väl gapflabba åt tönten (dvs undertecknad) som tyckte Takida var så bra....




.


The dread

Strandskatan ska städa. Strandskatan behöver musik för att få inspiration...bra musik!! Och vad passar inte bättre än en rejäl dos av Takida. Varsågod mina Damer och Herrar...The Dread...rocka loss och N J U T !!!



Var är tvålen

Det här med att bo i ett hus som befolkas av män i olika åldrar kan ha sina poänger. Man skrattar i alla fall åt dårskapen i smyg. Jag har nämligen hittat min stora BodyLotionflaska från IKEA stående i herrarnas dusch. Stod det någon tvål där? ..nej...Schampo?...nej...Alltså TROR dom att den innehåller duschtvål.
Hihihi...jag undrar hur håret känns efter att ha tvagats med bodylotion..



                                                                                            
                                                      Tack och Hej // Strandskatan (fortfarande fnissande )


Toalettbesök

Masar mig in på "min" toa i morse...när jag sitter där och filosoferar ser jag spår....
Spår av att det varit män här...serietidningar som 91:an och facktidningar som Jordbruksaktuellt ligger slängda i en hög...
Sen gör jag nästa upptäckt...toapappret är slut...
Ropar till "folket" i köket..får svar:

"FINNS INGET!!!!"

 (VAA???!!! alla fula ord jag kan far genom skallen!!!)

Jaha..då går det upp ett  ljus varför damtoan fått herrbesök, ingen brukar orka stappla sig upp en trappa för att uträtta sina behov annars. Toappret tog naturligtvis slut på herrarnas först!!!

Offrar servetterna med tomtar på...god tid att skaffa nya till jul............





                                                                                                       Tack Och Hej // Strandskatan


Arbetsförmedlingen igen..

Det känns som jag aldrig lyckas få till det där med Arbetsförmedlingen på något bra sätt. Första gången jag var där var i Köping när jag var 18-19 år och visste att jag skulle bli arbetslös. Detta besöket slutade med att jag skrev en lång insändare i tidningen om hur jag blivit bemött. Märk väl att jag inte ens på den tiden tillhörde den bråkigare kategorien av männsikor.
Mitt andra besök var i Sala och då var jag bara med som medföljare till min dotter som skulle hämta en blankett om sommarjobb i kommunen. Vi klev in genom dörren och arbetsförmedlaren som pratar i telefonen ropar åt oss: -Det är stängt!!! Eftersom vi ändå gick in så frågade vi artigt om vi kunde få blanketten. Han meddelade åter igen att det var stängt och sa att vi fick återkomma. Både Dotter och jag la oss då till med vår charmigaste sida och talade om att vi skulle spara en resa till stan på sju mil tur och retur om han bara ville vara såååå snäll .... Han böjer sig ner, tar fram blanketten. Det hela tar en och en halv sekund...typ.
Mitt tredje besök går det att läsa om här.
Det fjärde besöket skulle ske idag på morgonen. Jag hade fått en mycket formell kallelse till vad jag var skyldig till enligt gällande föreskrifter. Men precis när jag var på väg ut genom dörren ringde telefonen och en röst meddelar att besöket var inställt. Jag bara undrar....finns det någongång man kan ha kontakt med arbetsgörmedlingen UTAN krångel???

Handledarutbildning och arbetssökande

Jag vet inte vad jag ska säga om arbetsmarknaden nu förtiden. Jag är ju som bekant arbetslös vilket är en situation jag aldrig tidigare varit med om. Denna vecka har jag sökt tvåtusensjuhundrafemtioelva jobb. Så har jag hållit på vecka ut och vecka in och jag är fortfarande arbetslös. Jag fattar ingenting. Förr, på den gamla goda tiden, gick det till på ett helt annat sätt. Då läste man platsannonserna, hittade ett trevligt jobb och så TOG man det jobbet bara. Man fick ju alltid de jobb man sökte....
I kväll har jag vart med om fyra riktigt tunga timmar. Nämligen handledarutbildning till yngste sonens övningskörning. Man måste ju ha sånt nuförtiden. Det var den unge herrns far som anmält sig själv, sonen och undertecknad till kursen. När vi väl kom till stan frågar jag (lite sent påtänkt) vilken trafikskola han anmält oss till. Aningens överrumplad av frågan och lite osäkert klämmer han ur sig:..-jaaa..ööhhh...vet inte riktigt... Jag frågar om det var Nisses för att han skulle leta i minnet om det stämde. Men han kom inte alls ihåg och jag visste att det iallafall fanns sammanlagt tre trafikskolor i stan. Nu chansade vi och åkte till Nisses och det visade sig stämma. Och det var väl tur det, för man kan faktiskt bli galen för mindre...



                                                                                                            Nog för nu // Strandskatan

En liten uppdatering

Nu är man tillbaka i lärdomsstaden för lite studier igen. Denna gång blir det bara en kvällskurs på 15 hp. Jag och Londonpinglan och sisådär 30 stycken till ska fördjupa oss i Evolutionsbiologi. En kunskap som i mitt fall det i nuläget är mer till nöje än till nytta. Men som någon klok människa en gång sagt "kunskap är inte tung att bära".
Framåt jul kommer jag veta allt om Darwin, Lemarck, embryologi, naturligt urval, mutationer och männsikans utveckling från Australopithecus afarensis till Homo sapiens.
Annars är det jobbsökeri som gäller. Om inte annat börjar en lön kännas som något väldigt åtråvärt. Idag har jag tillexempel sökt ett fritidsjobb, ett förskolelärarjobb och några elevassisitentjobb. Lärarjobben lyser fortfarande med sin frånvaro. Någon som vill ha mig? Jag är MYCKET kompetent!!!
En undran har kommit från f.d Drängen om hur sjutton det gick med spisen? Joo, naturligtvis hittades det en ratad spis på en gammal loge. Det elektriska passade ju inte så nu sitter den kopplat i en tillfixad kabel i ett vanligt (tack och lov jordat) uttag och får dela ström med vattenkokaren. Men potaisen blir kokt och inga elchocker har golvat mig än.


                                                                                     På återhörande// Strandskatan


RSS 2.0