Årets sista dag

JädrarAnådaiMinLillalåda....jag tror husets män vaknat på fel sida idag. Åtminstone är det ett rysligt härjande och fräsande på två av dem. Som tur är är det varann de ger sig på så jag försöker bara hålla mig undan... för säkerhets skull.
Husets herre ska iallafall snart iväg och jobba och det är inte annat än att jag ser fram mot det. Den andra hetlevrade gaphalsen brukar inte ha ro att vara på samma plats någon längre stund så jag misstänker att även han snart kommer att hoppa in i bilen och med ett VRÅÅÅÅL gasa iväg till någon kompis. .
Det värsta är att jag inte har några större förhoppningar att de ska vara trevligare att ha att göra med i morgon. Båda ska väl fira nyårsafton på ena eller andra sättet och dagen efter kvällen före brukar ju inte vara de bästa av dagar.
Nu kan ju det dåliga humöret på åtminstone en av dem bero på att det just blivit lite för mycket av det goda. Den här julhelgen/nyårshelgen kommer väl gå till historien som den som var helt utan vett och sans när det gäller kalasande. Jag menar..julafton..vad är det om inte jättekalas. Sedan juldagen..ännu större kalasande hos bror med familj. Annandagen...pustande. Lördag, middag hos B&M. Måndag, 75-årskalas. Igårkväll var det festande i Nyby och ikväll nyårsfirande. Tuff vecka!!  Det är inte annat än man längtar efter en vanlig vardag.

Gott Nytt År 

Jul igen

Det är ju så roligt att fira jul så idag firade vi lite till. Den här gången hos Dottern i hennes hus tillsammans med hennes Prins och Prinskorvarna. Den söta tomten var Klaris. Jag hade världens minsta julklappssäck med mig eftersom jag förärade de små telningarna med varsin present från en guldaffär. Nu var de ju förståss inte guld i paketen, men väl varsina små silverörhängen. Till nästa år ska jag försöka komma ihåg hur praktiskt det var att handla julklappar i den
affären. Där finns ju något som passar de flesta och hur många julklappar man än köper så ryms de i jackfickan.    
   


Prinsens dotter hade broderad en väldigt fin duk/bonad...

Mellandagsrea

Det blev
en ny kamera. Sonen d.y visar upp den. Han gör sig mycket bättre på bild än sin mor.

  


Beslutsångest

I morgon ska jag på mellandagsrea. Jag har ovanligt mycket julklappspengar som jag kan spendera. Nu är frågan. ...ska jag köpa en motionscykel eller en kamera för pengarna?


Söndag

Idag är huset herre mer än olovligt vresig. Alla i närheten har fått sig varisn rejäl skopa med ovett. Befogat eller ej, det är frågan. Själv känner jag mig oskyldig till det mesta.
I går var det iallafall middag hos B och M. Ett par andra mycket trevliga människor var också där, så middagen var på det stora hela väldigt lyckad. Vi åt gott, spelade spel och prata skit hela dagen lång.
Och så är det dags att skryta lite över min studiediciplin. Jag har suttit hela dagen och pluggat och jag har hunnit med att skicka in och redovisat mina observationer från VFU:n. Hoppas, hoppas, nu bara att mitt flow vill hålla i sig så att jag fortsätter på det inslagna spåret även i morgon och i övermorgon och dagen efter det och alla dagar ända in till terminens slut. DET vore ju helt klart ett under i så fall.
Fru A och jag tänkte börja med våra hundpromenader som vi försummat sååååå länge. Men idag var det ju lite kallt, så.....

Nu är glada julen slut slut slut..

Nu är glada julen slut slut slut...
Som alltid har den varit trevlig. Träffat släkten, ätit god mat, myst i soffhörnet , knäckt nötter och bara haft det bra. Någonting som inte är bra med julen är att det är lite svårt att hålla kurvorna i shack. Kan tänka mig att det är lite mer av mig själv nu än för några veckor sedan, men törs inte riktigt kolla upp det genom att kliva på upp vågen. Igår tänkte iaf Londonpinglan och jag ta en långpromenad i skogen med hund och kaffekorg, men vad händer? Jo, en hel karavan med grönklädda män kommer och upplyser oss om att det är älgjakt i området. Vi fikade två meter från bilen och vände sedan hem igen.
Idag blir det middag hos B och M, så jag får väl göra på det tradionella sättet och ta tag i mitt liv efter nyår.

På återhörande // Snöskatan


Nu är det (snart) jul igen...

Idag har det handlats julklappar. Rätt så kul om man hunnit tänka ut vad var och en ska ha och kan hitta på något riktigt fyndigt. Tyvärr kändes det inte som om årets julklappshandel blev så där riktigt genomtänkt. Men misströsta icke ni som i år av mig får konstiga saker. Man vet aldrig när man behöver just en sådan mockafjong...
Snoken ska få ett par läsglasögon av mig av den enkla anledning att hans armar börjar bli för korta och undertacknad råkar vara lite kaxig över att icke ha behov av några (ännu). Fast å andra sidan har ju inte han några gråa hårstrån...(och själv tonar jag håret bara för det är snyggt, så det sååå ).
Juklappshandeln gick som smort fast det var dan före dan. Vi åkte till ett stooort köpcentrum redan på tidig förmiddag. Då var det mycket folk överallt men alla var glada och trevliga och man småpratade med varandra vid paketinslagningsbänkarna. På eftermiddagen började de handlande människorna se lite mindre glada ut. Folk såg trötta och hålögda ut och gick runt där med en blick som stirrade i fjärran. Inget mer trivsamt småprat någonstans längre. Kassörskorna började bli otåliga, korten fungerade dåligt pga överbelastat nät och bankomatköerna var enorma.
Men nu är det över. Alla paket ligger under granen väl inslagna och i nuläget välklämda.
GOD JUL


Julhandel

Jag besökte en affär under förmiddagen idag. Jag tänker inte nämna vilken, men jag kan säga så mycket att den är liten och av lokal karaktär. Handlade sill, julskinka, rödkål, pepparkaksdeg, smör, mjölk, fil, bröd, frukt, grönsaker och massor med andra grejer. Vagnen var överfull och ingen kan beskylla mig för att inte vara köptrogen den lilla butiken trots att jag antagligen skulle tjäna en hel del med att i allafall julhandla i något köpcentrum någonstans. Man kan väl betrakta mig som en stammis.
I dag gjorde jag ändå bort mig, men det visade sig att "butikstanten" gjorde bort sig ännu mer....
Jag trängde mig nämligen förbi en man och en varuhylla vid kassan när min fot stötte till en stor keramiktomte som stod placerad på golvet framför kassan. Tomten stod och vaggade ett tag men föll sedan framstupa försiktigt, men det räckte gott och väl för att tomten skulle bli i två halvor.

Jag: (något förfärat)..ojojojdååå..(satte ihop tomten igen, såg ut som förr men TRASIG)
Kassatanten:..................(sa ingenting)
Jag: ojojojdååå, hur gör vi nu?
Kassatanten: Vet du vad den kostar den där....130 kronor!!! (jag skämdes ännu mer)
Kassatanten: Den går nog att limma ihop så kan man ha den som prydnad.
Sonen d.y: Har du superlim så kan jag limma ihop den åt dig ( han tittar på kassatanten)
Kassatanten: Men JAG kan ju inte sälja den igen..det går ju inte (nej, SJÄLVKLART) ...den får ju ni göra själva (limma med eget lim alltså)...men du kan säkert  använda den..det kommer inte synas så mycket att den är lagad.
Jag: ????? ....ok (mycket tveksamt)...jag får väl köpa tomten då...

Vid det här laget började jag bli lite sur. OK, jag hade ju förstört tomten, men det var inte med flit. Och visst, jag får väl ersätta den då, men ta hem den tänkte jag då INTE göra. Jag ville verkligen inte HA den. Men jag sa inget utan sträckte återigen fram betalkortet.
Då härsknade en av de andra kunderna till, en man som jag aldrig sett förr. Med myndig stämma säger han till kassatanten att han aldrig hört på maken, att jag ska betala en tomte som gick sönder av en ren olycka och som stod väldigt tokigt placerad och skulle det gå till på det sättet så skulle han ALDRIG mer sätta sin fot i den affären igen..typ.
Kassatantens ansikte skiftade färg till blodrött, jag fick tillbaka betalkortet, tackade och bad om ursäkt om vart annat och skyndade ut. Så du man som räddade mig och sparade 130 kronor åt mig, läser du detta, så TACK för hjälpen.



Jullov

Om ni undrar...jag har inte lagt ner bloggen och..ja, jag lever fortfarande i bästa välmåeende. Men de sista veckorna har inte varit som mitt vanliga, lätt slappa, studentliv. Näråå, heltidsjobb (heltidsparaktik), heltidsstudier (MASSOR med uppgifter att göra) och julstök. Sen har jag ju någon idé om att jag gärna vill göra det som jag gjorde innan det körde ihop sig med alla måsten, som att gå ut med hundarna, träffa människor, surfa runt på nätet och dricka kaffe.
Men nu finns det ju någon rättvisa här i världen, för efter att ha varit en dubbelarbetande, stressad och superaktiv kvinna i fem veckor så är det från och med i förrgår annat som gäller...nämligen jullov. Det är minsann få vuxna människor förunnat att ha jullov, så lite priviligerad är man allt. Och jag kan inte låta bli att lite skadeglatt dra på munnen när mina barn ( två av dem iaf) måste ställa sina väckarklockor och åka till ett jobb medan jag själv kan göra lite vad jag vill.

Annat roligt som hänt:
*Londonpinglan är tillbaka och trampar nu svensk mark under sina DrMartens.
*Gårdens män har fått hem sin nya "leksak" och alla är lyckliga som små barn.
*Några som jag känner ska bli farmor och farfar ...(oj, man närmar sig DEN åldern)
*Sonen d.y har julstädat hela huset (TACK!!!)
*Bensinen är billig
*Sonen d.ä ska flytta hemifrån :-D

 Det finns en lista med mindre roliga saker också:
*Jag hade inte gjort  (och jag var dessutom den ENDA som inte gjort dem) mina uppgifter till VFU-seminariet och fick SKÄMMAS under redovisningen.
*Jag var tvungen att säga adjö av alla rara barn i klass 2-3 B.
*Min mobilkamera är kass
*Jag vet inte vad jag ska köpa för julklappar och det är dan före dan före dan före dan före doppardan idag.
*Etanolen är dyr.
*Sonen d.ä ska flytta hemifrån :-(


Lördagkväll

Ja, då var man hemma igen då efter en rolig lördagkväll i stan med trevligt sällskap och god mat. Vinet flödade och vi pratade skit till långt fram på småtimmarna. Lite tråkigt förmiddag hade jag dock när bara jag var vaken. Vad roar man sig med i sin ensamhet i någon annans hem? Jag läste en bok om att ha katt, läste några gamla aftonbladet från förra veckan och tog reda på all disk sedan gårdagen. Men sen då???
Nu ska jag ta mig en liten tupplur. På min egen säng. Ska bli såååå skönt!

Snörvel

Fortfarande sjuk :(. Trodde jag var på g igen eftersom jag faktiskt orkade gå på gårdagens sjömöte, men det berodde nog mest på vilja, treo, bafucin och en hel dags sängläge.

Idag ska jag iaf inte bara ligga och tycka synd om mig, utan jag ska: 
a) läsa allt om papperstillverkning och sålla ut vad jag ska lära ungarna.
b) börja med "högen" som ska läsas till tentan.
c) ev sy färdigt julgardinerna till det "nya" vardagsrummet.
d) åka till fru A med en blomma (det finns folk det är mycket mer synd om än om mig).

Snoken är hemma idag så man kanske kan begära en viss uppassning (jag är ju iaf lite sjuk).
Skypade med Londonpinglan igår. Snart har kvinnan svensk jord under fötterna igen. Kul för åtminstone mig.


hahaha....

hahaha...mycket roligt kan man hitta när man är hemma och är sjuk. För mig som följer Bonde söker fru så var det här riktigt roligt. Jag undrar om jag kommer att se nästa avsnitt med andra ögon.
Kolla in klippet från Fredag hela veckan här:  http://www.youtube.com/watch?v=kv5giK3MBG4

Sjukt

Jag är kvinnan som aldrig är sjuk. Jag är den som är imun mot vinterkräksjukor, som håller igång när andra ligger i influensor och som utan minsta symtom tar mig genom årets alla förkylningsperioder. Aldrig brukar jag drabbs av sånt "som går". Inte minsta orolig har jag varit över att bli drabbad trots att varannan unge i "min" skola är hemma och är sjuka.
Men så igår hände något. Det första var att jag blev aningens nästäppt. Sen började jag nysa...och nysa..och nysa...och ibland fick jag också en liten hostattack. Igårkväll var jag helt slut helt utan anledning. Orkade inte ens sitta TV-soffan (var ju Bonde söker fru igår) utan var tvungen att vila mina matta ben och mitt värkande ryggslut med att ligga ner.
I morse insåg jag dock fakta: jag har drabbats av förkylning!!
Jag ringde min handledare och sa som det var, tog en treo och bäddade ner mig igen. Ligger nu och tittar på min trave med studielitteratur som ska läsas och mår dubbelt så dåligt.

Ikväll ska det vara möte för allmänheten om framtiden för träsket som vi har som utsikt från köksfönstret i detta hus.
Husets folk har delats in i två läger. Ett MOT att det ska återbildas till sjö, och ett FÖR. Naturligtvis är jag för av olika anledningar. Dels tycker jag att det är bra om "sjön" på ena eller andra sättet regleras. Nu är det ju bara frågan om mer eller mindre översvämningar hela tiden. För det andra inbillar jag mig att myggeländet motas i grind om busk och träsktendensen minimeras. Dels tror jag en sjö höjer attraktionskraften för bygden. Dels tror jag att det just nu finns pengar att hämta till projektet via länsstyrelsen (EU). Sedan finns det en rad helt egoistiska skäl till att jag är för. Jag vill ha sjöutsikt. Jag vill ha en brygga och en eka och möjligheten att ro ut med spöt i båten och dra upp feta abborrar till ljudet av fågelkvitter under ljumma sommarkvällar. Jag vill kunna åka skridskor på "sjön" utan att riskera att vattnet sjunkit undan en halvmeter under isen sedan dagen innan och som gör att isen kalvar. Jag vill på somrarna kunna gå ut och ta ett morgondopp innan man sätter igång med dagens sysslor. Varför kan inte sådana  argument vara betydelsefulla?
Den gamla hanen i huset är av en annan åsikt. Han är MOT sjö! Hans argument är att hans far är MOT sjö. Och då är det ju dumt att ha en annan åsikt, det kan bli obekvämt.


Adventskalender

Allt finns i cyberrymden numera.
Till och med adventskalender från Huddunge Hembygdsförening.


Kul kul

Igår kväll var jag på grötfest. Det var riktigt trevligt trots det faktum att jag förlorade 70 kronor på lotter och att varken ris eller gröt (och än mindre risgrynsgröt) hör till mina favoriter. Det var fru A som lurade med mig dit för att hennes dotter skulle underhålla med sin skönsång. Häpnadsväckande var att även min femtonåriga avkomma gästade sällskapet, åt gröt, sjöng psalmer med gubbarna och påstods sig vid hemfärden ha haft det riktigt roligt. Kul tycker jag.
Riktigt roligt är också att hela två personer, oberoende av varandra, igår avslöjade att de läser min blogg. Vore kul om någon läsare skrev en liten kommentar någongång ibland....



Eftersom man inte får lägga ut folk på bild på internet hur som helst så är de lite maskerade.


Det KAN hjälpa

Detta fick jag i min mailbox härom dagen:


Hur man lär en kvinna att spara sina pengar....
  
 Äntligen har bankerna börjat fatta galoppen...... 



   

Jag lär dem allt jag kan

Med en viss stolthet kan jag säga att varenda nioårig unge i grannsocknen vet hur en simblåsa på en fisk ser ut.
Jag dissekerade nämligen fiskar med mina två-treor idag. Först var det himla "ojande" och "blääande". Det var äckligt och det luktade illa. Men på dem alla tog sedan nyfikenheten över och de klippte och skar i fisken och undersökte simblåsor, hjärta och tarmar. De klippte upp huvudet för att kolla hjärnan och de skar sönder ögonen för att se hur det var uppbyggd. Och när jag sedan kollade upp vad de hade lärt sig så var det en hel del, och det kändes som alla hade haft roligt under tiden.
Ibland känner man, tack och lov, att man nog valt rätt yrke ändå...

RSS 2.0