Dagen citat

Hela familjen och halva släkten är bjudna till Johan på julmiddag och julfirande. Han har pyntat och fixat i dagar och allt är fint och stämningsfullt.
 
Johan: Faan vad det snöar
Jag: Jaa...det är väl fint!
Johan: Ja, FAST jag har snöjour så jag måste ut och ploga!
Jag: MEN det borde du väl vetat INNAN du bjöd hem alla?!?
Johan: Jaaa...fast...det är bara småvägar så det tar väl bara 3-4 timmar....

Nu är det jul igen

Yngste Nissen och jag fick "äran" att julhandla all mat igår eftersom den lite äldre Nissen hade fullt upp att pynta sitt hem eftersom han också är årets julvärd-Nisse. Gammel-Nissen gjorde Jansson för han är inte riktigt säker på att någon av oss annan skulle använda tillräckligt mycket smör och grädde för att göra en i hans tycke perfekt Jansson. Han upplyste oss även att vi inte behövde köpa julskinka för det hade minsann han redan gjort.
Vi handlade prinskorvar, vörtbröd, sillar, sallader, ostar, must och godsaker tills bilen var full och plänboken tom och så lastade vi alla julklappar och packning för julhelgsvistelse och julklappar och Ubbe och åkte till Huddunge. 
När lugnet lagt sig och gammel-Nissen bänkat sig framför TVn och BingoLotto och Lill-Nissen, Nissan och jag själv skulle griljera skinkan och ta varsin skinkmacka så utspelar sif följande konversation.
 
Gammel-Nissen: Kolla i kylskåpet vilken lite söt julskinka jag köpt
Jag: Ja, den var liiiiten!! (tänkte att hur ska den räcka?)
Gammel-Nissen: Bara att griljera så kan vi ta varsin skinkmacka!
Jag:...men....????
Gammel-Nissen: Vaddå???
Jag: Den är ju FÄRSK...okokt....vi måste laga till den först...den kommer att bli ÄNNU MINDRE!!!
Gammel-Nissen: ?????????.....FÄRSK ??????????
 
Känns som det var tur att GammelNissen bara tog åt sig Janssonfixandet.
 
Natten var svår. Ubbe var otrogen och sussade på Nissans kudde inatt. Därför sa jag inget när Molly föriktigt bökade sig upp i min säng i natt. Problemet att ha Molly i sängen var dock att vi hade olika åsikter om täcket. Molly ville ha det under sig, jag ville ha det över mig.....
 
 
GOD JUL alla nära och kära <3 önskar Snöskatan
 
 
 

RSS 2.0