Se det snöar....

Oj..nu var det ett tag sedan man skrev en rad.
Men jag har ju ett liv också...eller hmm...jag har i allafall haft ganska fullt upp den gågna veckan.
I måndags började min VFU. För er som inte är invigda så är det ett annat ord för praktik och betyder ordagrant verksamhetsförlagd utbildning. Tillvaron som lärarkandidat är riktigt behaglig. Barnen är snälla mot mig, min handledare är både trevlig och rolig, och resten av kollegorna är också ett bra gäng. Men det är mycket att göra och planera och för en orutinerad skolfröken som jag så tar det en hel del tid i anspråk.
Igår sladdade jag iväg till Uppsala på mina sommardäck i vinterföre och ett rejält snöande. Riktigt spännande. Tog mig dock helskinnad både fram och tillbaka.
Nu ska jag göra något så (o-)kul som att skriva en studieplan som ska skulle vara inskickad första VFU-veckan. Jag förutsätter att det menas innan söndag.
Stackars mig, stackars mig,...jag kommer att bli utbränd innan jag startar min yrkeskarriär...



Oväntat besök

Det där med dragspel är inte lätt. Liret med högerhanden går skapligt, Faktiskt med vänsterhanden också stundtals. Dra bälgen ut och in går oftast också bra. Problemet uppkommer när man ska göra alla moment samtidigt, det är DÅ det kör ihop sig.
Gårdagkvällen blev ganska kul. D, T och J ramlade in. Först åkte kaffepannan på men sedan korkades det upp vinflaskor istället...

TV

Men VAFÖR har jag inte upptäckt svt-play och tv4-anytime tidigare? Här har jag gått och inbillat mig att jag behöver en tv. Vad onödigt! Herregud..jag kommer aldrig behöva känna mig utanför för jag missat ett tvprogram längre. Och det bästa av allt, jag behöver inte passa tv-tider. Jag kan ju titta på Bonde söker fru innan jag somnar frammåt midnatt. Och nu kan jag ju till exempel titta på Livet i Fagervik. Fru E sa att det var bra och jag har ju inte sett ett ända avsnitt än. Det kommer att ta hela eftermiddagen i anspråk. Det är bara att inse fakta, ännu en dag kommer att gå till ända utan att jag fått något vettigt gjort.
 



Fredag

Sista dagen i skolan före jul. Ja, nu är det ju inte riktigt så att jag redan tagit jullov ännu utan jag ska ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning=praktik ) i fem veckor. Det ska bli riktigt roligt faktiskt.
Klassen jag går i nu är inte riktigt som andra klasser jag gått i under min utbildning. Oftast har det varit så att sista gången vi ses innan VFU, om vi haft tenta eller något annat som måste uppmärksammas så har det varit FEST. Men inte den här klassen inte. Vi fikar inte ens tillsammans. Ingen av dem sitter i cafeterian på rasterna. SKUMT.. Annars är det inget fel på folket. De är hyggliga, schyssta och roliga allihop. Kan inte påminna mig om att jag retat mig på en endaste en hittills. Det är allt tur att man har gamla kursare och andra vänner som man kan festa till med ibland.

Kvällen var lika med bio med herr och fru E. Vi såg Rallybrudar, en lättsam film som helt klart hade sina poänger. Efteråt gick vi och käkade på grekisk restaurang. Grekmat är mitt "favoritkök" och maten var jättegod. Jag blev både mätt och trött.


Stäng dörren!

Min dotter sa det nyss...min yngste son brukar också klaga...
"STÄNG DÖRREN NÄR DU ÄR PÅ TOALETTEN!!!"
Jag försöker förklara att det bara beror på att i tidernas begynnelse när de var små så var jag TVUNGEN at ha dörren öppen för att ha koll på DOM, så det är egentligen deras fel som har skapat en vana hos mig och som är svår att jobba bort.
Förresten så har väl jag dörren öppen så mycket jag vill i mitt eget  (..och Snokens och ungarnas) hus..eller????


Mullbär och svart orkidé

Jag var hos A på ljusparty igår...
Så nu vet jag hur mullbär doftar. Det doftar väldigt gott kan jag meddela. Och det gör svart orkidé också.
Men jag var lite snål, så det enda jag köpte var en ljussläckare som jag får använda till mina vanliga värmeljus inhandlade på Ö&B av priset 50 st för 24,90. Jag måste ju hålla min image som fattig student.
Det var en väldigt trevlig kväll, för förrutom att det var en hel del kära vänner och bekanta där, bjöd värdinnan också på min favvomacka alla kategorier, nämligen en macka med brieost, salami och rödlök...MUMS

Och i kväll ska jag på "tjejträff" .
Det finns folk som alltid ÅSIKTER om huruvida man kan kalla det tjejträff när man är 40-plussare. Det kan man väl?..eller? Vad ska man annars kalla det..tantparty, kvinnofika, kärringträff, fruntimmersbjudning eller gumkaffe? Jag ska säga till morsan, som annars brukar klaga på att man byter namn på saker och företeelser bara för det ska "låta" bättre, (som typ städare-lokalvårdare, skolfröken-pedagog) att begreppet tjejträff är invant och beprövat och får duga tills vidare.

åhhh..nej :(

Jag har just gjort en fasansfull upptäckt. Min necessär är kvar i badrummet hos mina föräldrar dryga tio mil från min egen boning. Detta innebär att jag i morgon måste vara en naturlig naturlig skönhet utan de små hjälpmedlen som brukar finnas i min sminkväska...
Det blir inte lätt det...

Aj

Min son är en hårding (..eller en klantskalle). Idag halkade han på farstubron och smällde handen och armen genom två glasrutor. Blod, blod och åter blod. Egentligen ett rent blodbad om man får tro vittnesmålen. Nu är blodet upptorkat (tack Klaris), sonen sydd och omplåstrad (tack doktorn) och hans arma moder har hämtat sig från chocken.


Surströmming

Jag tycket surströmming är otroligt otäckt. Det luktar verkligen skit och vem vill äta skit? Inte jag i allafall.
I gårkväll hade jag iallafall den äran att vara på en surströmmingsskiva. Och surströmmingsskivor gillar jag däremot.
Finns det anledning till fest så ska man ju självklart ha fest. Och så finns det ju mycket som är väldigt bra med just surströmmingsskivor. Man behöver ju exempelvis inte vara så noga vad man sätter på sig. Tvärtom. Man kan ju rota upp något ur tvättkorgen för ingen kommer iallafall känna om man stinker och det man har på sig måste iallafall tvättas när man kommer hem igen.
Man behöver inte duscha innan heller...bara onödigt. Och att spruta på sig "lukta-gott " är totalt slöseri med dyra parfymdroppar. Doften av parfymen kommer iallafall dränkas i odören från fisk som har surnat.
Skulle man under festens gång känna att man måste lätta på trycket och släppa ut en liten fjärt så är det inte heller några problem. Bara de är ljudlösa så kommer ingen märka ett dugg.
Tack för i går, GJ, det var verkligen SKIT(haha)-trevligt :)

Bröst på håret

Igår var det födelsedagspartaj hos en Raggar'n och hans Raggarbrud. Raggar'n är ganska nybliven sådan så han har inte ens lyckats spara ut håret så han kan få den där karakteristiska raggarluggen ännu. Men han har bil och snart en riktigt cool motorgård så nog platsar han i ett raggargäng allt.
Egentligen var det meningen att jag här skulle skriva något omåttligt roligt som han sa igår. En felsägning som fick oss allihop att nästan kikna av skratt. Vi retade honom hela kvällen att det skulle andra kunna läsa om på min blogg. Men tror ni jag kom ihåg hur snacket gick då?...NÄÄÄ
Och det är ju himla synd det, för Raggar'n är en sådan som kommer ihåg alla andras felsägningar och grodor...i ÅRATAL...
Men det rörde sig iallafall om gråa hår på benen och BRÖST PÅ HÅRET ...?!?!?.
Jag kanske återkommer när jag pratat med de övriga gästerna och fyllt på mitt minne.
Så Raggar'n, jag säger bara det:
-Än är du inte säker!...hehe

Ingenting är vad det ser ut att vara

Idag på bussen så satte det sig en liten tant bredvid mig. Jag har sett henne förr, hon brukar åka med samma buss som mig. Hon kan väl vara i sjuttioårsåldern, alltid snyggt klädd och alltid ser hon ut att komma direkt från frissan med nylagt hår (förresten måste jag ta upp det där med att LÄGGA  (?)hår någongång). Hårfärgen är vackert kastanjebrun utan ett grått litet strå någonstans.
I morse hade hon nog dock haft aningens bråttom, för döm om min förvåning när jag sneglade på tanten och såg en decimeterlång grå hårtest sticka fram bakom örat. Tanten hade ju PERUK!!! 
Ja, jag borde ju verkligen ha fattat det. Så där perfekt tillrättalagda lockar kan ingen människa ha dag ut och dag in. Och aldrig någon grå utväxt i den perfekta kalufsen har man ju heller aldrig sett.
Men jag är verkligen hopplöst dålig att se sånt där. En gång när jag börjat en ny kurs skulle jag berätta för Eriksson att jag bekantat mig med en av tjejerna i klassen.
Jag: Ja' snacka mä hon du vet me långa håret å lugg å  rosa kofta ida'..
Eriksson: Jaha, hon med fejkögonen.
Jag: (väldigt förvånad) Va?? Fejkögon?!?

Jag trodde verkligen att hon hade så intensivt vackra blå ögon, men han hade märkt det med det samma att hon hade färgade linser
...Lättlurad..vem...jag?

En annan gång satt jag och pratade med några andra tjejer på skolan (M och A). En av tjejerna har stora, bruna, vackra rådjursögon.
M: om jag skulle bli kär i tjejer, då  skulle jag bli kär i dig för dina vackra ögon skull.
A: Haha..du skulle bli jättebesviken när jag pillade ur linserna...
Jag: VA????
A: Ja, mina ögon är gråblå... egentligen.

Lurad igen!!!
Så alla ni som tycker att jag kanske är lite rund..
Bara så ni vet så är det bara fejkhull...
Jag är fotomodellssmal... egentligen....

Rådjurssafari

Eriksson och jag tog en liten tur ut på den uppländska landsbygden igår. Målet var egentligen att besöka zoohandeln Fäboden men vi råkade komma någon timme för tidigt så vi åkte lite planlöst runt och studerade omgivningen istället. Vi hittade en hel del intressant. Först stannade vi vid Mora stenar , där man gjorde kungaval på 1200-talet. Sen snirklade vi runt på småvägar och kollade efter djur. Eriksson förde noggrann statistik (en egenhet han har) och när mörkret föll på var vi uppe i 47 stycken rådjur. Mäktig summa!! Innan vi kom tillbaka till zoohandeln hittade vi på en fornborg också, men vi var lite lata då så vi orkade inte knalla upp på kullen. Fäboden kan jag för övrigt rekommendera om man behöver djurfoder, fågelfrön eller nytt koppel till hunden. Och vet ni vad..man kunde köpa tre vandrade pinnar för 30 kronor. Fast vem vill ha sådana???


Mora stenar

PT

Idag har jag agerat personlig tränare till Snoken. Jag piskade ut honom på en powerwalk (eller ska vi kanske kalla det en maklig promenad). Jäklar..jag fick honom att göra som jag ville så jag har kanske talang för det där.

För övrigt harjag  varit TV-tittare i någon timme nu.
Sitter och tittar på Per Moberg när han lagar oxsvanssoppa. Varför lagar alltid karln mat utomhus? Tycker det verkar krångligt jag...
Och en sak till ..det där  programmet  "Hål i väggen"...?!?...Hur kommer man på något dyligt?


PM:et är färdigt :)

JAAA!! Jag är färdigt med mitt PM i specialpedagogik!!! Och för en gångs skull har jag en hel dag till godo.
Detta räddar ju helt klart lördagkvällen. Frågan är om jag kan utnyttja det. Har lovat sonen d.ä att jag ska vara chaufför till han och hans kompisar i kväll. Och som den goda mor jag är så är det ju självklart jag ställer upp.
Funderar allvarligt på att vara en pinsam morsa och följa med på festen, ragga upp en yngling och göra mig till åtlöje för bygdens folk i tid och evighet...eller ..NÄÄÄ...jag struntar nog i det...

Kalasmånaden

Nu har kalasmånaden börjat. Alltså den månaden som det är födelsedagskalas var och varannan dag. Om man nu ska ha en kalasmånad är ju november bra, för det är ju ett sätt att pigga upp en annars ganska grå, mörk och trist period innan advent och jul med alla ljus och allt mys. Så nu blir det mängder av födelsedagsfika. Jag kommer att trivas och bli glad, rund (rundare). och lycklig
Kalasmånaden tjuvstartade redan igår med att mor och dotter E hade ett gemensamt tårtkalas (med vin). Det var riktigt roligt, och vi var nog alla lite lulliga när sonen d.ä kom och hämtade oss (jag har skjutsat honom hit och dit i 18 år så nu är det hans tur)

RSS 2.0