Loppisfynd! hmm...fynd?

Allting började med ett sängbord på Röda Korsets loppis. Ett gammalt fult bord i furu. Jag tänkte att med lite färg skulle det nog duga, och så billigt som det var, BARA 50 kronor. Nöjd med mitt fynd skaffade jag färg och penslar. Jaja, 150 kronor till, men sängbordet var ju fortfarande billigt tyckte jag.
Men skulle det inte vara väldigt snyggt med nya "knoppar" !. Joo, nya fina beslag inhandlades för 140 kronor. Men hur skulle jag nu få dit dem. Inte hade ju jag någon borrmaskin. En borrmaskin kanske är bra och ha, en liten...batteridriven. Men de var ju lite dyrare än vad jag trodde så det blev en STOR slagborrmaskin med sladd istället. 130 kronor till då (rena rama fyndet).
Sängbordet blev riktigt fint och jag var så nöjd såå. Men sänglampan, den passade ju inte alls såg jag då. Fast jag hade ju en annan lampa i förrådet. Fast den var ju rätt ful. Men foten var det kanske inget fel på om jag målade om den. Och så en ny skärm. 139 kronor, som hittat. Lampan blev rättså bra.
Men sängen då??? Den såg ju inte så bra ut nu till det übersnygga sängbordet. Nytt sängöverkast skulle verkligen inte skadat. Så det var bara att punga ut med 800 kronor till, men det nya sängöverkastet blev verkligen fint.
Men så fattades det väl något. Jo, ett par prydnadskuddar....149 kronor.
I flera dagar tyckte jag sedan att jag hade världens finaste sovrum tills jag en dag låg i sängen och tittade ut genom fönstret. Men vad i hela friden hade jag för gardiner??? Hade jag gjort så fint för övrigt kunde jag väl kosta på mig nya gardiner också. sagt som gjort, ytterligare en hundring flög iväg. Och en kruka och en ljuslykta och ett par söta saintpaulor...få se nu..49+19+50= 118 kronor till.
I detta läget så var det väl bara att löpa linan ut. Skaffa det där skrivbordet jag funderat över ett tag också så är det klart sen. Var och köpte det idag. 1395 kr!
I runda slängar gick mitt fynd med vissa merkostnader på ca 3051 kronor!!!!!!!!!

.......men vad i hela friden har jag för matta????


Veckans citat

Två skator glor på TV
Skata ett
: Du tittar ju inte på TVn
Skata två: Jag LYSSNAR!!!.....inte heller.


Två Skator zappar (vad annars) förbi ett sexualupplysningsprogram på TV.
Den ena Skatan tittar till på TVn och hör hur de talar om nackdelar med analsex.
Den andra Skatan utbrister "Jag får så ont i stjärten"
Den TVtittande skatan tappar hakan
av den oväntade kommentaren tills det visar sig att den andra Skatan inte alls hört vad de sagt på TVn utan menade att hon satt på den hårda skarven mellan schäslongen och soffan. Ibland blir allt bara sååå fel :)

Lastbilstur

Tuppkycklingen kom förbi idag. Han hade två anleningar att titta förbi. För det första var han hungrig så han passade på att äta ur mitt kylskåp och för det andra så ville han visa upp "sin" nya fina lastbil. Den har trippelboggie, gungeligungfjädring, backkamerafiness och vetigudarna allt special som jag fick höra talas om. Han tog med sin mor på en liten tur också. Riktigt skojigt att åka lastbil faktiskt. Man har bra utsikt däruppe från hytten. Min åktur gick till skroten för att lämna av skrot. Lite spännande det med. Satt och roade mig med att identifiera skrotet i högarna medan Tuppkycklingen gjorde viktiga saker som man gör när man lämnar skrot (väga in, backa till, tippa, väga ut, hämta pengar). Hittade en hövändare, ett järnhjul, en järngrind och en halv truck.





Midsommardag

Intagit ryggläge för att vila upp mig lite efter gårdagen. Det gäller på att fira midsommar må jag säga och då var det ändå långt ifrån "röjarfest" vilket jag är på tok för gammal och klok att ägna mig åt numera. Ändå vaknade jag med lätt huvudvärk och svagt illamående i en skrynklig klänning och med en fundering om hur jag bäst ska ta mig den halvmil som skiljer mig och min bil åt.
Midsommarafton var så nära perfekt den bara kan vara. Lövat traktorekipage till hembygdsgården. Strålande solsken. Mingel med en massa glada härliga människor, kaffe ur plastmugg och skönsång av "Tallrötter". Sill och färskpotatis vid köksbordet i Hallsjö. Knytkalas hos Raggarfamiljen med mycket skratt, mycket mat och mycket vin och hemsk flädersnaps.


mot midsommarfirandet.......


GLAD MIDSOMMAR

Midsommarmorgon och vädret är stråååååålande :) än så länge...
Jag ska snart till med midsommarförberedelserna. Förberdelserna innebär att hacka ihop en nubbesallad och tillverka en silltårta. I år är jag ovanligt förberedd. Har handlat alla ingredienser och kokat både ägg och potatis.
Jag har också kollat att jag har ett par strumpbyxor utan revor och bestämt färgen på nagellacket. Känner mig omåttligt nöjd med mig själv faktiskt.
Annars så har jag SEMESTER numera. Häromdagen var Bonden på besök och då passade vi på att "göra" Roslagen. Åkte till Öregrund. Tog färjan över till Gräsö. Åkte till norra udden. Åt matsäcken. Åkte till södra udden. Upptäckte att vi brde ätit matsäcken där istället. Åkte till Öregrund igen. Gick upp på en klippa. Såg kärnkraftverken i Forsmark. Åkte hem.
TREVLIG MIDSOMMAR alla (2 st enligt statistiken) bloggläsare. 
                                                                                       // Strandskatan



Min snabba dator

Kom inte och säg att inte min dator är SNABB!! När den meddelar att jag ska ansluta den till en strömkälla för annars dör den om 7 minuter så blir det svart efter TVÅ minuter. Är inte det snabbt jobbat så säg....

Trampar på och letar nummer....

Att sluta redan klockan ett passade mig utmärkt eftersom jag hade siktet inställt på checkpointletning idag. Hade först tänkt cykla iväg själv, men när jag precis hade packat ner karta, mobilen och vattenflaskan ringde Londonpinglan och också var lite sugen (läs desperat) på att ge sig iväg ut att leta.
Sagt som gjort, vi cyklade iväg genom skog och mark, över stock och sten, genom buskage och surhål för att få tag i våra nummer. Man fattar inte hur mycket av just stockar,stenar,skog och mark det finns i den här stan.
Sedan hade det väl inte vart HELT fel att ha en cykel som var liiite bättre anpassad för terrängkörning än min tantcykel med kjolskydd. Kjolskyddet försvann förvisso (med viss hjälp av undertecknad) idag när jag passerade ett surhål på en gropig stig och hela eländet for in i bakhjulet.
Fem nummer lyckades vi iallafall hitta....rätt nöjd faktiskt.

Nu sängen...OCH SOOOOVA...                                           


                                                                                                              
Natti natt/ Strandskatan

                                                                                        

Mitt (o)sunda leverne

Jag önskar att jag också kunde skriva en hälsa/träningsblogg, skryta lite på facebook om mitt hälsosamma leverne och likt mina barn tycka det är jättekul att börja dagen med att springa sju kilometer.

NU SKA JAG TALA OM HUR DET EGENTLIGEN ÄR!

Orkade inte cykla till jobbet i morse för det kanske eventuellt fanns viss risk för regn någongång under dagen (såg tydligt och klart ett moln) 
Fikade med chokladkladdkaka och grädde under morgonens personalmöte.
Åt två stycken kalla hamburgare på jobbet till lunch.
Träffade C efter jobbet på KONDITORI och var så hungrig att jag smällde i mig en superdupergod ciabatta med mozarella och soltorkade tomater.
Pratade "skit" med henne en timme innan påtår.
"Skulle det inte vara gott med något sött till kaffet? Jooooo, vi kan ju smälla i oss varsin extra large morotskaka till påtåren. Så extra large att man blir smått illamående innan den tar slut".

JODÅÅ, DET KUNDE VI!

Men vaddå?? Det är ju iallafall skolavslutning idag...och det måste man väl fira....eller?


                                                                                             Over and out// Strandskatan


Checkpoints

Egentligen har jag ju inte tid med att blogga för egentligen vill jag ju hellre ägna mig åt min nya hobby "leta checkpoints"
För er som inte vet och för er jag mot förmodan inte tjatat sönder öronen på så finns förklaring här www.hittaut.nu.
Fast nu regnar det ju iallafall så....

Fast om det INTE regnat hade jag förmodlingen cyklat till Sten-Sture monumentet på åsen och letat på ett nummer. Igår gick jag upp redan i ottan och cyklade till Pattons hage och Nånstens fäbodar för ett par nummer. För man MÅSTE gå eller cykla, så är reglerna. Åker man bil är det FUSK!!! Ja, inte enligt regelboken förstås, utan enlig de egna uppsatta regler som Londonpinglan och jag snickrat ihop.


Monica !!

Om du skaffar facebook så lovar jag att blogga lite oftare ...DEAL???




RSS 2.0