Herrens vägar äro outgrundiga

Jag börjar tvivla på Londonspinglans religiösa avståndstagande. Först är hon hänförd över att hon förärats en tandborste av Vår Herre. Sen pratar hon i veckor om att hon fått pannkakor av Gud. Och nu ska hon flytta ihop med en präst....

.


Folköl och dunkadunka

Nu är det snart dags att:
Duscha kroppen och tvätta håret
Dra på sig strumpbyxor och rätta till kjolen
Lägga en make up och piffa till frisyren


Sen kommer Jimmy och hämtar oss i sin "gamla amazon med lister i krom, ratt i backelit, califoniavit"...eller jag menade i sin "gamla Audi, med AC i, stereon den är på, tysklansgrå...."

Så bär det av till Ön med Bonden och Raggarn för lite fest och lite dans och lite skoj och lite Svenne Rubins.



Arbetsplatsolycka


EXTRA EXTRA!!!



En kvinna i "29+" -årsåldern råkade illa ut vid en arbetsplatsolycka vid en husrenovering (nåja.. lekstuga) i går eftermiddag. Det var en rad olyckliga omständigheter som bidrog till det tragiska händelseförloppet. Kvinnan mår efter omständigheterna bra, om än lite skakad. Det var en mycket obehaglig händelse, säger hon medan hon sammanbitet försöker hålla modet uppe. Vi måste agera aktivt så sådant här inte händer i fortsättningen. Den här gången var det en fot. Nästa gång kan det gå mycket värre.....



Vad är nu orsaken till olyckan?
 Utredning pågår.
Kan det vara färgen som är för "rinnig"?
Kan det bero på hålen i foppatofflorna? 
Var penseln inte anpassad för ändamålet eller var det helt enkelt den mänskliga faktorn??

Frågorna hopas medan Strandskatan botar sin fot med tvål och vatten...


                                                                                                        På återseende// Strandskatan

Svampplockning

Jag är fortfarande inne på det där att vardagsmotionera Bonden, så jag frågade om han skulle med till svampskogen och kolla efter kantareller. Till min stora förvåning fick jag ett jakande svar. Med svampkorg och svampkniv bar det sen iväg till bästa svampskogen...i bil naturligtvis...någon måtta fick det allt vara på motionerandet.
Nu blev det ju inte så mycket motion i skogen heller, för Bonden har sitt eget sätt att plocka svamp på. Det sättet går ut på att man åker så sakta man kan efter skogsvägar och hänger ut huvudet genom de nervevade fönstren och spanar i vägkanten. Ser man en svamp så stannar man och låter undertecknad kliva ur och plocka dem.
För en gångs skull var Bondens sätt riktigt framgångsrikt. En hel del svamp blev det i korgen.




                                                                                          På återseende // Strandskatan

tAKiDA

Här är den....
Takidas nya.........



Bara för hans eget bästa...

Idag har jag haft riktigt roligt. Ni kanske inte kan tro det, men en liten sadistisk ådra finns i mig någonstans. S har nämligen fått stränga order av sin doktor att vardagsmotionera. Jag har utnämt mig själv till förste personlige tränare åt honom. Jag tar mitt uppdrag på största allvar. Som idag till exempel, när jag beslutade att följa med S, Sonen och Sonens Kompis till Uppsala. Förste stopp blev just UAS. Jag gjorde allt för att hitta en parkering så långt som möjligt från den mottagning han skulle besöka. Det var ett pustande och stånkande och klagande men vaddå???...det var ju jag som körde och allt var ju bara för hans eget bästa. Mottagingen var några trappor upp. Hiss var det INTE tal om. Röd i ansiktet, flåsande och blöt av svett kom han fram...men vaddå??? Allt var ju bara för hans eget bästa. När vi skulle tillbaka till bilen var det uppförsbacke ..*fniss*. ..
Nästa träningspass blev färgbutiken. Cirka 23 liter färgköptes. Han fick bära allt, utom en pensel som jag offrade mig att släpa ut till bilen....men vaddå??? allt var ju bara för hans eget bästa.
Efter det hade han vart så duktig så jag belönade honom med ett  litet besök på McDonalds. Stripsen byttes ut mot sallad..men vaddå?? Allt var bara för hans eget bästa.
Sen IKEA...den ultimata träningsrundan för förslappade gubbs. Parkerar man allra längst bort på parkeringen så är det väldigt lite bilar i vägen...så bra såååå.. Gå genom IKEA är dessutom en bra bit, särskilt som man går fram och tillbaka, och glömmer lite grejer och får gå någon vända till. De gula kassarna är också bra. Man kan bära tungt och mycke i dom. Och det är ju så bra, om man tänker på hans eget bästa.
Nu sitter jag och funderar om jag ska skicka honom till puben i kväll. Cykla får han naturligtvis göra i så fall, vare sig det planeras att svepas någon öl eller ej. För allt jag gör, gör jag ju just nu för hans eget bästa.....

IKEA förresten...vilket roligt ställe..
Jag köpte världens mest praktiska pryl idag. Laptopstödet BRÄDA. Eftersom jag nästan alltid har med min käre vän (datorn alltså) i sängen så är denna pryl helt oumbärlig. Men fatta vilka möjligheter som öppnas för mig nu. Jag kan ligga på båda höger och vänster sida och surfa eftersom jag inte längre är beroende av sängbordet. Ska jag ha datorn på magen, alternativt i knät, så slipper datorn överhettas och jag bli brännskadad. Den är mjuk och skön på undersidan och hård och platt på översidan. Jag tror jag är kär  <3 <3...
Annat är ju rätt kul med IKEA också. Grönsakerna till exempel. Då pratar jag inte gurka, utan den illgröna päroncheesecace som serveras i restaurangen (om man har tur). Gudomligt är ett på tok för svagt superlativ i detta sammanhang.
Högtalarrösten på IKEA är också kul. Idag hörde jag följande ropas ut i högtalarna:
"PLING....Föräldrarna till August, 3 år, kan bege sig till Småland...jag upprepar...föräldrarna till August, 3 år ska bege sig till Småland....PLING"
Alltså...det låter faktiskt inte riktigt klokt...som om de slarvar bort ungen och den nog har hunnit till Småland vid det här laget, så de måste skynda sig.
Vi hittade på Småland sen. S försökte vara rolig och gick fram till disken med Sonen och Sonens två meter långa Kompis och sa att han ville lämna in sina barn till bollhavet. S tyckte det var jätteroligt.. Mycket, mycket roligare än vad "smålandstanten" tyckte att det var.....


Tror att "BRÄDA" är perfekt att placera morgonkaffet på också...

Barnfri och threesome

Nu har jag inga hemmavarande barn längre. Mors lilla Olle har tagit sin säng och gått. Rakt över gräsmattan gick han med sitt pick och pack för att boa i lillstugan som han lagt ner massor med arbete på för att få fin efter att Storebror flyttat ut. Lillebror och Storebror har nämligen lite olka syn på boendestandard .
Nu känns det ju inte så vemodigt som det kan låta. I själva verket är jag mest rädd för att han inte ska bry sig om att städa (han är en sjujävel på just städning) i detta hus nu när han inte bor här längre. Nu kanske jag måste göra det själv...(ååhh neeejj!!!)

Dagens citat levererade Londonpinglan
"vi klämmer in honom en timme, mellan dig och mig"

Vaa??!!!  Vad kan hon mena med det???




Over and Out //  Strandskatan

Arbetsförmedlingen

Var på den lokala arbetsförmedlingen eftersom jag precis avslutat min utbildning och inte har något jobb. Går in i ett öde lokal som inhyser både arbetsförmedling, försäkringskassa, invandrarbyrå och några andra liknande inrättningar. Ställer mig vid disken och ropar lite försiktigt..."hallåå"... Inget händer. Ser en massa skrivbord och tomma stolar men inte ett liv. Tittar mig runt och ser en ringklocka. Ringer på den. Väntar. En minut, två minuter. Så kommer en grå liten mustachprydd äldre man gående mot disken (tror jag kom mitt i hans lunch). Följande konverstion utspelar sig:

Jag: Hej (glad och hurtig), jag skulle vilja skriva in mig på arbetsförmedlingen för jag har precis slutat min utbildning och har inget jobb.
AF-mannen: Har du skrivit in dig?
Jag: (lite förvirrad) Nej, det är för att skriva in mig som jag kom hit.
AF-Mannen: Det behöver du inte komma hit för, det kan du göra hemifrån...
Jag: Jaha, men KAN man skriva in sig här gör jag det gärna eftersom jag endå är här.
AF-mannen: (börjar knäppa på sin dator) Det är mycket bättre om man gör det hemma då slipper man komma hit.
AF-mannen: Namn?...personnr?...utbilding? (jag svarar pliktskyldigt och noggrant på alla frågor)
AF-mannen: Vad har du för inriktning?
Jag: Lägre åldrar...matematik och naturkunskap...
AF-mannen: Du kan inte ha båda
Jag: Jo, jag har båda
AF-mannen: Datorn kan bara välja en inriktning..
Jag: ok..naturkunskap
AF-mannen: Har du A-kassa?
Jag: Nej
AF-mannen: (ser helt chockad ut)
Jag: Måste man inte ha ett jobb för att vara med i A-kassan?
AF-mannen: Jo, du måste jobba....litegrann...du måste söka i hela Sverige..men inte du...du har ingen a-kassa....du får söka var du vill
Jag: ok..vad bra
AF-mannen: du har slutsiffra 6, du får xxxx som handledare
Jag: ok :)
AF-mannen: Hon har semester i tre veckor till..
Jag: ok
AF-mannen: Jag säger åt henne att kontakta dig
Jag: ok, bra
AF-mannen: Om du inte hör något efter tre veckor kan du höra av dig själv.(jag får ett visitkort)
Jag: Ok..men tack ska du ha då? Hejhej
AF-mannen: TackHej

Efter mig kommer en man, han sticker in huvudet och frågar :

Mannen: Var är försäkringskassan?
AF-mannen: den är här
Mannen: Ok, kan du hjälpa mig med det här pappret (ett vanligt sjukintyg och en vanligt sjukförsäkringsblankett)
AF-mannen: (utan att titta) nej, sånt kan vi inte göra här..jag rekommenderar dig att åka till Staden med det där.
Mannen:...öööhh...OK????
AF-mannen: Ja, jag kan inte sånt där...

Jag vet inte vad jag ska säga......

Ibland känns Little Britain som en dokumentar....



Rusningstrafik? Knappast!

Jag trodde mänskligheten hade förintats igår kväll. Jag var nämligen hos C och fikade. C bor, om man tar genvägen, ungefär fyra mil från mig. När jag tar genvägen kör jag visserligen inte på några stora vägar, men jag passerar dock ca 4-5 mindre samhällen. Klockan var väl i elvataget när jag sätter mig bakom ratten. Åker genom samhället där hon bor utan att se en enda bíl. Fortsätter färden hemåt... åker en mil, inte en bil...två mil, fortfarande dött...passerar riksväg 72, inte ett lyse så långt ögat kan nå....kör genom centrala Heby...dött...kör den återstående sträckan hem, men samma där..INTE EN ENDA BIL!!!!!
Skumt...riktigt skumt....


Lite grann från ovan

Jag har en egenskap som jag inte riktigt delar med resten av min omgivning och det är den att jag faktiskt inte är höjdrädd. Det är inga som helst problem för mig att klättra upp i höga fågeltorn, på höga stegar eller åka skyift. Ibland brukar jag ju förståss inte erkänna det för det verkar som inte folk begär att en kvinna i min ålder ska klättra högre än en palls höjd ungefär.
För ungefär hundra år sedan jobbade jag som skolvaktmästare. En dag hade en ytterlampa som satt många många meter upp på väggen gått sönder.  Eftersom jag inte hade någon i lager så kom min dåvarande arbetsledare ut med en till mig. Gentleman som han var erbjöd han sig också att byta den åt mig. Nej, inte behövs det sa jag, men han envisades och jag sa " Tack tack". Nu var ju problemet det att det där med höjder inte alls vara hans grej. Han kravlade sig upp på den mer och mer darrande aluminiumstegen, bytte lampan och krälade sig ner på en stege som vibrerade om möjligt ännu mer för hans ben darrade så. Väl nere rann svetten av honom och han var likblek i ansíktet. Det vara bara att leda in karln i peronalrummet, lägga honom i soffan och hälla i honom ett glas vatten. Stackarn..och allt det där för han tyckte att jag stackars väna kvinna inte borde utsättas för sådan otäckheter.
Under senaste veckan har huset målats av yngste Sonen, några slavar och mig. För att underlätta arbetet lånades det in en typ av skylift att sätta i lastaren på traktorn. De höjdrädda ynglingarna använde sig av den. Nog för det var läskigt, men de behövde ju inte hissas ända upp... Själv stod jag på marken och målade för ingen begärde ju att tant Strandskata skulle behöva upp på stegar och höga höjder.
En dag när de utsatt sig för den hemska faran att lyftas lite högre för äventyrets skull och upptäckt hur hemskt läskigt och otäckt det var så frågade dom mig lite stöddigt om jag ville prova. Till deras förvåning sa jag "javisst". Jag klättrade upp i korgen och sa " lyft nuråå". Och de lyfte och jag sa "upp, upp". Ändå upp i toppen hissade de mig och jag tyckte inte det var någonting att 'oja' sig över. Jag passade på att ta några kort med mobilen när jag endå hade lite utsikt.
Nedanför stod Sonen och slavarna och med gapande munnar av förvåning och med en viss avundsjuka hör jag de mumla..."Va, faaan???!!!!"


men vad gööör dom...hundarna!!!
Men vad gööör dom...hundarna??!!



Slaven tycker Strandskatan är väldigt modig


Huset




Londonpinglan gästbloggar

Eftersom jag har fantasitorka på bloggfronten så gästbloggar Londonpinglan om en dag när hon och jag var på bio. 

ooooooooooooooooooooooooooooooooo



När vi skulle gå på bio ville den korrupta bio biljett försäljar kvinnan att vi skulle betala 105kr för en biljett, fast vi är studenter och då kostar det 60. och jag ville hemskt gärna gå på max o inte betala 105kr när jag vet att det kostade 60. fick självklart som jag ville till slut o kunde gå till max innan filmen började. vad är det som händer i uppsala? börjar likna transnistrien som inte är ett riktigt land . jag har  varit där det var spännande. jag tycker om att göra lite spännade saker men inte så spännande som bungyjump. filmen hette änglar o demoner o alla vet väl vad den handlar om. när filmen var slut åkte vi hem mätta och lyckliga. vi var på ikea också, den gröna cheese caken fanns ej, vi åt en brun kaka.


Härlig sommarmorgon

I morse åt jag frukost i trädgården med den ljuva utsikten och det underbara ljudet av en myggbesprutande helikopter. Är inte livet underbart så säg.......





En vilde med grästrimmer

Det är tydligen inte meningen att jag ska ha rabatter och fina blommor i trädgården. För är det inte Äldste Sonen som skövlar bort en hel rabatt med traktorgrävare för han fick för sig att bygga en terass som aldrig blev av, eller Dottern hund som tuggar sönder födelsedagsdahlian, så är det Yngste Sonen som helt enkelt tar grästrimmern och mejjar ner alla mina flocks och de vita pionerna. Inte ont anande åkte jag i går hemifrån när den lilla trädgårdsvandalen var i farten. Han sprang visserligen runt med grästrimmern men jag trodde nog att han såg skillnad på högt gräs och pioner.......





m/s Kung Carl Gustaf

Det råder värsta idétorkan på bloggfronten. Inspirationen lyser med sin frånvaro. Är det månne så som jag befarar att min tillvaro är innehållslös???
Fast i fredags gjorde jag ju faktiskt något. Jag åkte ju "räkbåt". Ja, nu var det ju inte bara jag utan vi var ett helt gäng som firade fru L som fyllt jämna 29+.
Fast jag säger bara det...VILKEN KVÄLL!!!!. Det hade regnat i dagar. Men lagom till kvällen klarnade det upp och det blev en alldeles underbar kväll med solsken (och solnedgång) från en klarblå himmel. Sådan tur har man väl sällan skådat.
Den gamla (118 år) skorven m/s Kung Carl Gustaf, tog oss genom Fyrisån över Ekoln och till Skokloster meda vi mumsade räkor, gravad lax och västerbottenpaj. I Skokloster dansade jag schottis med Raggarn (det var ungefär vad man hann med) och så åkte vi tillbaka.
Jag sprang runt med kameran och tog kort på alla. Jag tror de flesta hatade mig en stund. Och eftersom jag nu dessutom viker ut dem alla på internet så kan det hända att jag är aningens lite till hatad just nu. Men vad gör man inte för att få publicitet...några gamla bästa kompisar sen tjugo år tillbaka kan man väl offra... ;) 



L trodde allt att hon skulle kunna undvika att vara med på bilden, men se
det gick inte alls det, Tvärtom så ser ALLA henne nu och undrar varför inte hon går med de andra....hahaha




Hej hej Monica..hej på dig Monica....




Alltså...så här var det: Jag beställde ett glas CocaCola och fick två muggar kaffe och en kaffedrink. Jag undrar fortfarande hur det kunde hända?????

Hata myggor (hata BTI motståndare också)

Där jag bor är vi välsignade med att det så fort det behövs kommer en helikopter med BTI och tar död på småjävlarna. Men eftersom jag varit med om och vet hur det var tiden innan helikopterbesprutningen så lider jag med alla som inte har det lika bra. Gysingebor lär ha ett elände just nu. Hittade denna artikel i Aftonbladet. Den heter Sticket i helvetet-världens enda myggdiktatur. Handlar om hur det är att vistas i Gysinge.
Som medmänniska och medlidande till dessa stackars människor som bor i drabbade områden har jag gjort mina egna små protestaktioner.

Nämligen detta:
1) Jag har bloggat om eländet (synd att min blogg inte är så välbesökt bara)
2) Länkat till en artikel för ökad förståelse (förhoppningsvis)
3) Gått med i facebookgruppen Bekämpa stickmyggen
4) Gått med i facebookgruppen En död mygga är en bra mygga



                                                                     Over and Out// Strandskatan

Strandskata vs Nattuggla

Ett problem jag har är att jag i vissa fall inte tänker längre än vad näsan är lång. När det gäller att komma i säng på kvällarna tänker jag knappt så långt ens. Jag har nämligen några nätvänner som jag brukar prata (chatta) med ganska regelbundet och det sker oftast när klockan är så mycket så det känns meningslöst att göra något annat än att sitta vid datorn och surfa runt. Nu är tyvärr mina nätvänner nattugglor.Själv är jag ju en strandskata (dvs en daguggla). Men vad bryr jag mig om det, när man har mycket att säga och tiden rinner iväg. I dårhuset med alla gaphalsar som jag råkar bo i finns dessutom ingen som helst chans att ta igen förlorad sömn dagtid. Även om man smyger sig undan för en liten tupplur (man är ju en arbetslös med sommarlov) så blir man omgående störd av ett evigt hallåande och tjohooande och att någon skriker AAAANNNÄÄÄÄÄÄTTTTT!!!!!! Här är huset där ordet "hänsyn" icke existerar.
Men mina (o)vanor straffar sig ju. Orkade jag till exempel åka till Ön och dansa som jag planerade?...nope... Var jag snäll och tålmodig hela dagen?...nope....var jag pigg, vaken o spirituell när jag på kvällen förde en msn-konverstion med N?...nope... Tvärtom vaknade jag förrvirrat till, av en plingande dator, när jag inte svarat efter dryga kvarten med en fråga om jag sov. Och ja...jag erkänner...jag sov som en stock...



En dos Metallica

Dagen till ära tänker jag delge er en av Strandskatans absoluta favoriter.
"VA??"  säger säkert ni..."det där är ju inte Takida, som hon annars jämt tjatar om?!" 
 Nej, nej, detta är Metallica. De är ju så himla bra de också.

Lyssna, se och berörs.....


Tractorpulling

Jag vet inte om tractorpulling är min grej..... egentligen.

På minussidan
*Det låter VÄLDIGT mycket...väldigt väldigt mycket..
*Och inte hade jag någon solstol med mig...
*Och ingen fikakorg...
*När inträdet var betalt var jag pank
*När man är pank kan man inte handla i "kiosktältet"
*Bajjamajjor
*Regnet

På plussidan
*Funktionärerna
*Vädret (innan regnet)
*Väldigt mycket MÄN att kika på ;)





blev "full pull" där du...




Sonen med tractorpullingfunktionärsflickvännen och tractorpullingfunktionärsflickvänsystern

Tjejfest

B hade den årliga tradionella tjejfesten i fredags. Visseligen är det bara andra året den går av stapeln, men det KÄNNS som en tradition i alla fall. Eftersom B börjar parktisera ur sin nya kokbok frå sidan ett och framåt så bjöds vi förra året på "nyårsbuffé". I år hade hon kommit några sidor fram i boken och därför fick vi äran att smaka på en väldigt god "vårbuffé". Både U och jag var lite oroliga för att det var påskmaten som skulle avnjutas, men den menyn var tack och lov tydligen passerad. Trots åska, strömlöshet, överförfriskad värdinna och att M:s grabbkväll (som somliga hade förhoppningar skulle släs samman med tjejfesten) bara inkuderade honom själv så var det en hellyckad fest och jag ser redan fram mot nästa sommar.

Alla bilder från kvällenblev  tyvärr väldigt suddiga ...skitkamera!!!




Men hur ser dom ut egentligen...tyckte de var rätt snygga här om kvällen..=)



var dom också suddiga ?? Det kommer jag inte ihåg ..




Värdinnan i egen hög person "underhöll" med gitarrspel.....




Grabbkväll??? Ja, han vet sin plats den mannen.....




mummmssss fillibabbbaaa...=:)

Dumma mygg och fula bilder

Jag är FÖR bekämpningsmedel (BTI) mot mygg. Och de miljöknuttar som är MOT bekämpningsmedel och således FÖR mygg skulle bindas fast nakna ca 30 m in i skogen från Östas fina sandstrand. Undrar just hur lång tid det tar innan de ändrar uppfattning? 20 sekunder eller en minut? Allt över det är en ren omöjlighet.
Fru A bjöd kompiskvinnsen på fika igårkväll. Vi hade tänkt oss en fin kväll nere vid stranden med kaffe, blankt stilla vatten och ett kvällsdopp. Istället blev det en rask promenad till stranden för att konstatera att det va rent omöjligt att sitta där, och en ännu raskare promenad tillbaka och fort som attan springa in i huset och stänga dörren. Nu gjorde ju inte det så mycket . Vi satt i hennes stuga med kaffekorgen istället. Men rent förjäkligt är det ju att det inte går på något vis att njuta av utomhusluften en så fin sommarkväll som det var igår.
En annan sak som också är tråkigt är att det är omöjligt att dokumentera dessa mysiga tillställningar med fotografier. När jag tar upp kameran så händer något i den lilla församlingen. Folk viker undan, sätter händerna för ansiktet, klagar högt och ljudligt hur dåliga och fula de blir på bild och förbjuder mig på det skarpaste att lägga ut bilderna på nätet..alltså bilderna på ansikten bakom händer, en nacke, en halv axel eller kanske en skymd kalufs som förnims bakom en annas ryggtavla etc.
Nu är ju grejen den att de inte alls är så fula som de påstår, tvärtom, de är skitsnygga allihop. Jag tror bara att det är något de har fått för sig. Man tittar ju sig i spegeln utan att tycka det är allt för hemskt. Och såg man såååå hemsk ut som de påstår de gör så undrar jag i mitt stilla sinne hur man törs visa sig bland folk ..live...när man inte ens kan se sig själv på en bild. Jag menar...om man inte står ut med att se denna millisekund av sig själv...hur i helsike vågar man då visa sig bland folk alla andra sekunder, minuter, timmar, dagr, veckor år och liv????
Av förklarliga anledningar är därför detta inägg bildlöst....
    
                                                                         På återseende // Strandskatan


RSS 2.0