Halka in på en "sub"

Att åka på en räkmacka har man ju hört talas om, men man kan tydligen åka på andra mackor också. På sub's! Eller också kanske man kan se det som ett något modernare uttryck än det gamla räkmackefrasen. Vad vet jag....
För några dagar sedan berättade jag för N att jag skulle iväg och åka Segway i helgen och idag kom hon nästan ihåg vad jag babblat om.

Jag: Jag vet inte vad jag ska ha på mig i morrn?
N: Vad ska du göra i morrn då? Ja just ja...åka Subway!

Nu gällde ju inte mina klädbekymmer Segwayåkningen utan hur man klär sig på chokladprovning med efterföljande restaurangbesök tillsammans med arbetskamraterna. Något brunt vore väl lämpligt, jag som har så lätt att spilla på mig. Men inte vitt...absolut INTE vitt...


Ubbe

Om ett gott skratt kan förlänga livet så har jag nog förlängt det med minst en kvart idag. Och det var helt och hållet Ubbes (kattens) förtjänst. Ubbe är kanske inte den" vassaste kniven i lådan" med han föröker iallafall. Idag var han väldigt sugen på att gå ut så han satte sig framför balkongdörren som stod lite på glänt. Tyvärr var ju inte dörren öppen tillräckligt mycket för att han skulle kunna klämma sig ut, det fattade han. Och sist när han förökte öppna dörren med tassen blev det lite fel och istället för att peta upp dörren med tassen så försökte han flytta hela väggen med tassen och det gick ju inte så bra...
Nu såg det ut som han tänkte och tänkte och så fick han en idé. Så klart han skulle krypa UNDER dörren. Smart tänkt!! Visserligen är det ganska hög tröskel och mellanrummet säkert fem cm, men inte räcker det åt en katt inte. Men Ubbe provade! Inte ens huvudet fick han under (tack och lov). Men skam den som ger sig! Han fortsatte att trycka på men det enda resultatet blev ju att dörren åkte igen mer och mer. Till slut var dörren stängt och han satte sig upp igen och tittade på dörren och såg ut som han inte alls kunde förstå vad som hänt. Det kunde han nog heller förståss. Stackars Ubbe!



Vårtecken

Dagens citat:

"Fröken, fröken!!! Titta vad vi hittat....en TUSSILAGÅRD!!!"


Bandyfinalen

Det här är vad jag såg av bandyfinalen, men så hade jag ju ingen biljett heller. Och inget egentligt intresse heller för den delen. Nåväl, där var jag åtminstone.
En fundering kvarstår dock. Om bandyfinalen fortsättningsvis ska spelas i en inomhusarena, så blir det ju en helt annan sport..nämligen INNEBANDY!!!..eller hur??


Sommartid

Tycker nog att det är lite jobbbigt att man just klockan TVÅ ska ställa fram klockan en timme. Vem orkar vara vaken tills dess liksom, och bli bestulen på en timmes nattsömn dessutom. Inte undra på att man känner sig lite trött och sliten idag. Och idag när man ska på bandyfinal och allt! Eller iallafall gå förbi och titta på den täta inhängnaden som omgärdar hela Studenternas. Men man måste ju dit. Det är ju historia som skrivs idag. Uppsalas SISTA bandyfinal någonsin efter hundratals och åter hundratals år (iaf om jag förstått media rätt).
Tyvärr blåser det utav bara sjutton. Kanske blir motvind ner till studenternas. Och så uppförsbacke hem. Bäst att äta ordentligt. Vitkål blir det....idag med...som alla andra dagar....eftersom VITKÅLSÄSONGEN ALDRIG TAR SLUT!!!!!! Nu är vitkålen nere i en krona igen och hur kan man motstå det. Jag har planer på att skriva en kokbok...en vitkålskokbok...
Jag skulle kunna börja redan här med att dela med mig av ett salladsrecept...typ pizzasallad. Håll tillgodo!

PIZZASALLAD
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk ättika
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar

• Strimla vitkålen och lägg i ett durkslag, häll över kokande vatten. Låt rinna av.
• Lägg kålen i en bunke och häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av.
• Låt stå i kylskåp, gärna 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar

Kom på att det blir VÅFFLOR till vitkålssalladen idag. Det funkar säkert!! :)

                                                                                       Ha det bäst// Strandskatan


Hur ser jag ut egentligen

Idag hade jag ovanligt gott om tid innan jag åkte till jobbet så jag gick lös med plattången i den nytvättade och torrblåsta kalufsen. Det var också en och annan som märkte att jag inte såg ut riktigt som vanligt.

L: Har du klippt dig?
Jag: Nej...
L: Nej, nu ser jag...DU HAR BORSTAT HÅRET!!! :)

Något liknande hände mig en annan gång. Det var den dagen jag åkte helt osminkad till jobbet. På samma sätt var det då en tjej som granskade mig noga och sedan sa "har du tagit av dig glasögonen?" När jag sa att "jag brukar väl aldrig ha glasögon" så såg hon uppriktigt förvånad ut. Hon såg att det var något som inte var som vanligt men vad det var, var lite svårare att sätta fingret på.


Målarbild att kamma håret


Nej, se det snöar :)

Yeeäässs...idag gäller det att tänka positivt, men snö på vårblommor är inte riktigt lika roligt som snö på ruttnande höstlöv.
Har en nattgäst här denna vecka. Bonden ska vara på UAS på någon form av "dagvård", vilket innebär att hans diabetes ska gås igenom och han tillsammans med andra i samma situation ska lära sig äta rätt, motionera och medicinera sig rätt. Själv tror han att han ska läggas i respirator.
Snäll som jag är skjutsade jag honom till sjukhuset. Att snön vräkte ner hindrade som vanligt inte stadens cyklister att i enorma horder förflytta sig på stadens gator. Jag slutar aldrig förundras över cykelkulturen i Uppsala. I vintras åkte jag nästan mitt i natten en vanligt tisdag genom de yttre regionerna av stan. Det var riktig snöstorm och ett sjujäkla väder. Jag mötte en bil, såg två gångtrafikeanter och säkert tjugo cyklister!!!!
Fast även jag börjar bli riktigt sugen på att börja cykla till jobbet igen. Hade nog börjat idag, men eftersom jag inte är så rutinerad stadsbo än så tyckte jag vädret kändes som ett litet hinder. Börjar i morgon istället...


                                                                                                        
                                                                                                            På återseende // Snöskatan

RSS 2.0