Veckans citat

Fördelen med mitt jobb är att ibland kan man inte låta bli att dra på munnen fast man hamnat i de mest olustiga situationerna.

Det är magsjuketider, och på jobbet märks ju sådant ganska tydligt. En liten pojke misslyckades och lade tre skapliga "pizzor" på golvet. Snabbt stängdes dörren till det rummet för sanering. En annan lite äldre pojke går förbi den stängda dörren och spylukten känns tydligt varpå han utbister:
"hmm...det luktar...fiskpinnar.. Varför lagar ni fiskpinnar??"

Jag sitter och pratar med din lilla sjuka pojken tills hans mamma kommer. Han är vid ganska gott mod fast han är sjuk och jag säger vilken tur att han inte fick ngt på kläderna. Nejdå, svarar han med svag röst, det var ingen fara, jag gick ner i split innan..
Det tycker jag man kan kalla sinnesnärvaro :)

Dietisten rekommenderar

Pratade med Bonden som vart hos sin diabetessköterska.

Bonden: ....sen var det bra om jag tog en frukt på kvällen. Det spelade ingen roll vilken....äpple, banan, apelsin eller mazarin....

Jag bara undrar...var växer mazarinerna?? Sa försöka få tag i en mazarinplanta att ha på balkongen till våren.


Ubbe-gubbe

Nu är det jag och två sjuttonåringar som kamperar ihop på Eriksbergsvägen. Den ene är min son och den andre är en katt. Katten är en gammal gubbe. När folk frågar hur gammal han är och jag säger sjutton är så är frågan man ALLTID får tillbaka: MÄNNISKOÅR???? och jag svarar: Ja, människoår! 
Nu har jag googlat på saken och vet att det motsvarar 88 år.
Nästa gång någon frågar hur gammal min son är kan jag ju alltid säga 88 kattår....





Här är han... Ubbe, 88 år.
Bilden har jag snott av kattvakten


RSS 2.0