Floristik

Sommarkursen har börjat. Kul men ingen barnlek vill jag lova. Varje dag börjar klockan nio, och sedan är det artbestämning och "nyckling " fram till klockan fyra. Floran har inga bilder och det står meningar i den som kan lyda: " blr 5-taliga, regelbundna, i knippen; knoppar i inrullad blomställning, ståndare 5, fästa på kronan; fyrdelad klyvfrukt". Hela tiden stöter man på termer som: kronflikar triangulära, ytterholkfjäll, stipelslida, glandelhår, fruktgömme, urnupen, snärp och skärmfjäll.
Men för utom att det är svårt och man måste anstränga huvudet en hel del så är det riktigt roligt. Jag kommer säkert att bli ganska "nördig" och gå runt och irritera människor i min omgivning med en massa obegripliga termer. 

För övrigt har de sista veckorna vart ganska hektiska. Förra veckan bestod i sin helhet av födelsedagar studentskivor och tenta på vårens kurs i matematikdidaktik. (se www.strandskatan.bilddagboken.se)

En floristikstuderandes viktgaste verktyg       En floristikstuderandes viktigaste verktyg.


Beträffande citatet ovan så beskriver det växtfamiljen Boraginaceae, dit t.ex. Förgätmigej (Myosotis scorpioides) tillhör.


RSS 2.0