Blomman och Colan

Fick en blomma, till och med en ros av en ung, tjusig man igår. Den pryder nu mitt lilla balkongbord så jag kan titta på den när jag sitter med min kaffekopp och njuter av sommar och semester.
Min berättelse kunde ha avslutats där. Den är nämligen helt sann.
 
Men för att ingen ska bli FÖR avundsjuk som jag antar att den kvinnliga delen av mina läsare just nu blivit, eller i alla fall BORDE bli, så är det väl lika bra att jag tar drar hela historien.
I går var jag till Coop och handlade. Köpte lite nödvändigheter, en ros i kruka och för att det var så himla varmt greppade jag en Coca Cola ur den lilla kylhyllan som brukar finnas innan varje kassa. Den pryddes av texten "Dela en Cola med Roland". Den unga mannen i kassan, gissningsvis runt 25, log med hela ansiktet och sa: 
-Jasså, du ska dela en cola med Roland du :)?
Jag ler tillbaka och säger "Kanske det! Måste väl leta reda på en Roland först i så fall för jag känner ingen vad jag vet"
Killen scannar in mina varor genom kassan och fortsätter prata:
Ja, jag heter ju Robin jag (han pekar på sin namnbricka och fortsätter skicka varor genom kassan), och jag har letat och letat efter mitt namn på flaskorna (han skickar iväg blomman, liggandes på banden) men inte hittar jag det heller (filen, kattmaten åker iväg)...Kan inte fatta att det inte finns, såååå konstigt namn har jag väl inte...bla bla bla..Killen pratar på. Jag håller med, tycker det är ju konstigt, betalar, säger tack och hej, ha en trevlig kväll och ska till att plocka i mina varor i kassen. Då märker jag vad som hänt. Blomman ligger pressad mot kanten på disken, och bakom den matar filpaket och kattmat och några andra tunga varor på och pressar den stackars blomman ännu mer mot kanten. Killen i kassan märker också vad som hänt. Jag tar upp blomman, några blad faller av och den ser aningens tilltuffsad ut. ojojoj, säger killen, jag hämtar en ny åt dig, Nej, det är lugnt, säger jag, Tror den klarade sig rätt bra. Bara två blad som fattades och inget verkade brutet.Ja, du ska i alla fall inte behöva BETALA för den säger han då. Tack, tack, säger jag, och fick pengarna tillbaka.
 
Så skuttar jag ut från affären med mina varor med blomman som jag fått av en ung tjusig man :)

RSS 2.0