Jag vill sitta på din filt, äta kamelbullar och prata om konstnärer

Träffade Londonpinglan och Tjejen-i-lila-håret i går. Tjejen-i-lila-håret hade förövrigt rosa hår nu. Men det var lika mycket hon för det. Det var en upplyftande eftermiddag som alltid i sällskap med dessa två. Vi drack kaffe, åt Londonpinglans egenhändigt bakade bullar och pratade, pratade och pratade. Tjejen-i-lila-håret pratade mest för hon är nykär (eller iaf på väg att bli..).  Tjejen-med-lila-håret är på alla sätt en otroligt verbal kvinna. Jag är grymt avundsjuk på hennes oerhörda ordföråd. Vet ingen som kan svänga sig med så många "fina" ord, och de ploppar ur henne helt naturligt. Hon har precis fått jobb på en förskola. Grattis till henne och till alla barnen och till deras föräldrar på denna förskola.
Jag skulle kunna lägga upp en bild på oss från i går. Men Londonpinglan hotar att säga upp bekantskapen med mig och "deleta" mig ur hennes liv om jag gör det. Fattar inte varför egentligen, hon går ju och visar upp sig hela dagarna utan att dra en sopsäck över sig. Och hur många läser min blog?..typ..ingen. Nåja, törs inte riskera något.
Förövrigt hade jag planerat en kväll på Ön. Men alla i mitt sällskap backade ur. FruA fick gäster och herrS fick problem med ÖVERHUSET (läs föräldrahemmet, ink.föräldrar o bror). De har SYNPUNKTER (läs: ägnar sig åt ren mobbing). Hade kunnat följt med toyboysen som förra veckan, men... (fan, vad jag ångrar mig, borde ha gjort det).

// Anette


..men HALÅÅÅÅ i huvet..!!!

" Jag trampar. Det går ganska lätt, trots att locket från frysboxen slår i asfalten titt som tätt. Jag oroar mig väldigt mycket över hamburgarna i infrysningsfacket. Det är säkert fyra-fem öppnade paket med som ligger där och smälter. Jag stannar cykeln, klämmer på hamburgerpaketen och tänker att jag måste laga till dem när jag är framme. Rotar runt lite i boxen. Under hamburgarna ligger glass. Under glassen ligger ett vanligt födelsedagspaket till en vän. Jaha, tänker jag måste ge honom det. Det har ju legat där i åratal. Jag fortsätter att cykla med den stora frysboxen frampå cykeln. Inte för ett ögonblick undrar jag hur jag fått dit den. Och inte för ett ögonblick funderar jag heller på att det kanske vore bra att stänga locket. Snart är jag framme vid en korsning. Jag känner igen korsningen. Den ligger i Arboga. Vet att jag tänker att:  -va bra, jag är snart framme. Måste betyda att jag är på väg till mitt barndomshem med den strora frysboxen."

Och så vaknar jag...och tänker.... var FÅR jag allt i från??
 
Jag kan inte förstå hur sådana där historier kan dyka upp i drömmarna.Det måste ju bero på att jag tänker ut dem i mitt huvud, men varför? Varför tänker jag på frysboxar? Och varför cyklar jag med frysboxen? Är det så att jag innerst inne ÄR en idiot. OM jag bara skulle släppa fram mitt innersta kanske jag BLIR så där som i drömmen. Kommer att göra helkonstiga och irrationella prylar hela tiden.

eller....

Jag funderade en stund om det fanns något uns av förklaring till min dröm. Cykla! Ja, jag funderade ju på att ta en cykeltur igår. Frysbox med öppet lock. Ja, jag frös faktiskt lite för att fönstret var öppet. Precis som locket på boxen...ahaa!!! Hamburgarna-Ja, jag ÄR hungrig! Presenten då, kan det ha något med att göra att jag glömde en liten tjejs födelsedag här om dagen? Jag var i Arboga, där bor mina föräldrar. Det är ju också troligt att jag ägnade dem en tanke.

Jag kollade upp på nätet om jag kunde hitta någon förklaring. Drömtydning fanns det gott om.
Cykel : Att drömma att man cyklar betyder oftast att man är orolig och försöker lösa problem. Ett tecken på en rastlös tid.
Paket : En dröm om ett paket förebådar betydelsefulla händelser. Ett ordentligt paket står för välstånd och ett slarvigt paket för problem.
Vägar : Om du i drömmen ser en bred och jämn väg är det ett gott omen. Är vägen krokig och smal kan du vänta dig flera strapatser och förändringar i livet. 
 Mat : Drömmer du att du äter mat får du se upp för en materiell förlust. Om maten smakar illa bör du vara mycket försiktig den närmsta tiden. Köper du mat kommer du snart att få anledning att fira. Om du lagar mat får du se upp för olyckor.

Äsch..tror jag vänder mig om och somnar om...JÄSP //  Anette

Sedvanlig picknick

Londonpinglan och jag hade picknick igår (vi har alltid pickninck).Vi drack kaffe och åt bullar (det gör vi också alltid).
Jag åt lite för mycket bullar så det stod mig upp i halsen och jag blev smått spyfärdig (precis som vanligt det också).
Och så pratade vi om män/karlar/pojkar/killar (av gammal vana). Vi var på samma ställe också, i samma dal, vid samma bord (men varför ändra på ett vinnande koncept).
Den här gången hade vi lyxat till det lite och använde MUGGAR. Så allt var minsann inte som vanligt. Förra gången fick vi göra special-muggar på temat "man tager vad man haver". Kanske inte den mest fulländade uppfinningen, men fullt användbar.

                   

Nådens år 2008, den 26 dagen, i månaden Juli /  Eder egen Anette von Plätt


Morgonhumör

Det kan inte vara nyttigt att börja varenda dag med att bli F Ö R B A N N A D ! ! ! Men jag som i vanliga fall är en ganska lugn (tror jag) och förnöjsam (tror jag) person har på sista  tiden börjat mina dagar med att bli riktigt arg. Anledningen är inte mitt dåliga morgonhumör, utan min äldste sons helt hopplösa morgonhumör och morgon(o)vanor.  
De består i att:
*helt enkelt strunta i att vakna och kliva ur sängen.
*somna om.
*inte höra väckarklockan
*inte höra telefonen
*skälla ut sin arma moder
Ännu mer arg blir man om man betänker att:
*jag har sommarlov och egentligen borde kunna sova tills jag vaknar.
*sonen är myndig (=vuxen)
*sonen inte bor i samma hus som mig, utan jag måste UT och springa en bit för att komma tills hans stuga.
*folk anser att han kan ratta grävmaskin och lastbil när han inte ens kan styra upp sin egen lekamen ur sängen.

Får trösta mig med att de är "SÖTA NÄR DE SOVER" !!  <3 / Anette


Kaffe med dopp

Sommaren..och framförallt sommarkvällar är ändå härliga. Riktigt härliga!
Igårkväll cyklade fru A och hennes dotter lilla A och jag till lilla badsjön för kaffe med dopp (i sjön naturligtvis). Vattnet låg spegelblankt och det var otroligt stämningsfullt. Skenet bedrog visade det sig dock, när man iklädd baddräkt doppade stortån i vattnet. Iskallt! Men även jag var iskall och trotsade kylan och vadade i och simmade några varv runt ön. Nu är ön inte större än ca 5 kvadrat så det var ingen större bedrift..men ändå!
Fru A hade varit förutseende och tagit med kaffe och bullar som man med gott samvete mumsade i sig för man hade ju motionerat. Cyklat (tack D för hjälpen med sadeln) och simmat (flera varv runt en hel ö).
Efteråt några glas vin på fru A:s veranda. Blev mycket senare än vad det var tänkt. Blev lite lulligare än vad det var tänkt också.
Det var iofs lite synd...hade ju lite annat planerat också.... :(
Men i tider som dessa ska man inte hänga läpp för det utan vara lite flexibel

Må solen skina på er alla/ Anette

Ön

Jag fick för mig att jag skulle hänga med "toyboysen" till Ön och dansa i går kväll. Ringde runt till alla jag kunde tänka mig för att få med mig någon mer i min egen ålder, men ...nej..ingen ville.
Nu hängde jag på ändå, tänkte att det iaf kunde bli kul. Nu visade det sig att vara själv (toyboysen gick inte in förrän senare) och nykter bland alla en massa fulla äckliga Gävlegubbar var ingen hit. Jag ångrade mig rätt mycket ett tag.
Fast sedan vände det. Jocke kom in och tog hand om tant, träffade sonens chef och blev bjuden på cider, presenterades för chefens flirt, träffade andra från hemtrakten och blev bjuden på mer öl. Till slut hade jag RIKTIGT, RIKTIGT kul.
Och DÅÅÅÅ skulle sonen åka hem, och eftersom han var chaufför var det bara att vara så god att följa med.
Jaja..jag har iallafall lärt mig följande när det gäller Ön:
-ha sällskap
-var INTE nykter
-kom inte dit för tidigt på kvällen
                          

Baklängesliv

Jag har konstaterat att jag är lite sen i utvecklingen. Eller också är det så att jag kör mitt liv baklänges. När jag var liten var jag ganska stor och förståndig. Nu är jag stor men varken duktig eller särskilt förstån
Så länge jag kan minnas har jag alltid jobba på somrarna. Först var det hemma på gården med höbärgning och flyghavreplockning, och senare i en handelsträdgård i flera somrar på raken tills jag fick ett riktigt jobb. Vid 25 var jag småbarnsmor/bondmora/äkta maka och kunde allt om saftning, syltning, hemslakt och korvstoppning. Jag tillverkade egen barnmat, tvättade tygblöjor och sydde vinteroveraller till barnen. Jag engagerade mig i politik och bakade nyttiga limpor under tiden jag lyssnade på samhällsprogram i P1.
Sen en vacker dag så struntar jag i allt det där.. Ungarna har växt i kapp mig. De är lika stora och om möjligt lite förståndigare än deras mor. En sockerkaka har inte bakats på åratal och mat lagar jag högst ett par gånger i veckan. Jag jobbar inte särskilt mycket utan vill helst roa mig både vardag och helg. Från att ha "noll" privatliv har jag nu mitt eget lilla krypin som är BARA mitt. Helt plötsligt har jag ingen aaaning om nationen Sveriges politiska angelägenheter, men jag vet allt om nationerna i Uppsala och vad vin resp. öl kostar på de olika ställena.
Förr bekymrade jag mig över mina barns skolgång. Numera bekymrar sig andra över min skolgång.
Förr hade jag semester..nu har jag sommarlov.
Kan i mina klara stunder oroa mig över framtiden om denna utveckling ska fortgå. Jag kommer antagligen att återgå till barnstadiet. Jag kommer inte kunna klara mig själv, bli matad med färdigtuggad barnmat och få en säng med galler på sidorna så jag inte ska ramla ur sängen.


RSS 2.0