Stolar, varm bil och Ulva kvarn

Sonen ringde på en annons på blocket och köpte fyra köksstolar till sin lilla stuga. Så bar det då av till Uppsala i en gammal Volvo utan AC i århundandetart största värmebölja för att hämta dem. Det var en svettig resa må jag säga.
På hemvägen tog vi dock en lite paus vid Ulva Kvarn för att käka medhavd OK-sallad med dricka som sen visade sig vara ganska mycket dyrare än dagens rätt på Ulva Kvarn... Jaja, mysigt var det iallafall. Ulva Kvarn har utan tvekan en ganska schysst miljö.














Sudoku

Om man får tråkigt kan man ju alltid få tiden att gå genom att ägna sig åt sudoku.

Softar loss

Seeegdag idag. Anledning till det är gårdagens 250 årsfest och den för dagen obeskrivliga värmebölja. Festen var kul och gamlingar ser ovanligt fräscha ut nuförtiden, det måste medges. Det enda tråkiga är "Den Argsinte" som vid vissa fester har en tendens att sabotera för undertecknad. Nu ligger han på minus...många minus...
Raggarfamiljen har införskaffat en ny (?) Buick, som "Den Argsinte" och jag var och tittade på när vi var på plånboksjakt. (plånboksjakt är en hobby "Den Argsinte" har dagen efter kvällen före, när han upptäcker att den saknas)
Det roliga med Raggarfamiljens nya bil är att den nästan går att köra. Både tärningarna och doftgranen är ju nämligen på plats.


Vad tidningarna idag är fulla av

Inte för att han var min favorit, men så mycket har jag förstått, att någon form av legend var han även i någolunda levande tillstånd...

Och det här mina vänner...ja, det är riktigt mäktigt...


Mobilstrul

Det har hänt något mystiskt med min mobil. På senaste tiden har den envisats med att slå av i tid och otid. Igår gjorde den det hela tiden tills jag tröttnade och tänkte till.
Jag hittade felet. Antigen har batteriet krymt, eller så har mobiltelefonen växt , för helt plötsligt så glappade batteriet så pass mycket så det inte fick kontakt med mobilen.
Hur i hela friden kan detta hända?? 
Felet var ju dock lätt att fixa. Numera sitter en tändsticka nerkilad mellan batteriet och kanten på batteriutrymmet och mobilen funkar nu utmärkt...men ändå..hur kan det bli så????


Gubbkörning

Det är inte för inte man talar om gubbkörning. Han som bor i mitt hus är väldigt duktig på just det, och häromdagen fick jag bevittna alla hans kunskaper inom det området. Dessutom var jag såpass modig att själva gubbkörningen utfördes i min bil. Med en hastighet av max åttio kilometer per timme masade vi oss fram genom nordupplands landsbygd och körde genom de små bruksamhällena som det finns så gott om i trakterna. Runt om oss tvärnitades det, tutatdes det och arga bilister hytte med nävarna medan S sakta men (o)säkert rullade fram längs vägarna.

Dagens citat kommer från S:
"det är typiskt att vi ska komma in till stan just i berusningstiden"
 Jaja..vad han egentligen menade var att vi kom in till stan när det var rusningstrafik.



Uttrarna kunde vara lugna...de hade gott om tid att akta sig när vi kom.

Bil+skog=ajj

Häromdagen fick jag ett telefonsamtal
. Det var sonen.

Sonen: Hej..var är du?
Jag: I Östervåla...vadåråå?
SonenJaha...vet du om Hasse är hemma hos er?
Jag: Nää..ingen aning..tror jag inte...vadåårååå?
Sonen: Nja..jag har kört åt skogen med pickupen...

Ganska många tankar virvlar runt en stund, men han pratar ju, han lever iaf.


 


Efter en kväll/natt på UAS ser han ut då här. Två frakturer i vänsterhanden...aj aj...
De hade röntgat rygg, nacke och huvud på honom också. Ryggen och nacken såg fina ut. I huvudet hade de inte hittat någonting. (?)
Inte trodde jag väl att det var HELT tomt....

Hur är det möjligt?

Hur är det möjligt att jag har en Dotter som är 21 år???
Jag kan inte fatta det riktigt, för det var som igår hon var en liten söt och rolig tulta med lockar i håret, som hittade på det ena buset efter det andra tilsammans med sin bror.
Hon är fortfarande söt men hon hittar tack och lov inte på så mycket rackartyg längre. De få (mycket få!!!) gråa hår man fått kan man knappast beskylla henne för.
Rolig är hon också fortfarande. Men det kan bero på att man inte alltid förstår hur hon tänker. Igår bevittnade jag ett samtal mellan henne och hennes sambo.

Han: Jag blandar alltid ihop Östfora och Österunda.
Hon: Jag vet..jag har samma problem...jag har så svårt att skilja på Tierp och Möklinta.(!!!!!!!!.....VA???????)

Det första fattade jag. Det händer att jag själv måste tänka till när det gäller t ex Örsundsbro och Örbyhus. Men Möklinta och Tierp..???? Hur tänker hon då????

Hon måste ha det efter sin far. Han säger också roliga saker hela tiden. I morse till exempel. Då pratade han helt allvarligt om hur många gånger per år som hans mor åker till Åland. 

 " Antalet gånger hon åkte till Åland förra året måste vart tiosiffrigt"

OJ..tiosiffrigt....1000 000 000...en miljjard!!! Det är måååånga gånger det....


Logdans

I gårväll var det logdans på Gårdsjö Loge som gällde. Så klart man var där. Ovanligt lite folk och kallt som satan, men kul ändå på nått vis.
Tyvärr var det inte riktigt lika roligt när man kom hem, och inte ville annat än krypa ner mellan lakanen och lägga huvudet på kudden, och det visade sig att man inte kommer in i huset.
Sonen, den hemavarande, hade helt plötsligt bestämt sig för att vara frånvarande..och låst dörren. Var han höll hus gick inte att ta reda på eftersom den lilla odågan inte tagit med sin mobil. När jag slog numret till honom hörde jag retfullt hur den låg och ringde inne på köksbänken.
Nylonstrumpor, kort kjol och linne (och en jacka, tack o lov)  var knappast tillräckligt med kläder för att sova ute heller, eftersom precis inatt de berycktade järnnätterna slagit till och termometern sakta men säkert gick från plus till minus.
Han som bor i mitt hus och som kom hem samtidigt som mig och därmed mötte samma öde började ringandet. Tänkte att Dottern kanske hade en nyckel och kunde rädda oss från köldskador. Men både hon och hennes sänkamrat sov som stockar och ville inte svara. Ringde sen till sin snälla Broder som trodde sig ha nyckel hemma. Han kom efter ett tag farande med en handfull nyklar som kanske hörde till huset, men icke...
Så det slutade med att vi fick åka till Dottern, banka på dörren och väcka upp dem, få en nyckel och åka hem och låsa upp.
Det sista minnet jag har innan jag somnade var hur jag fortfarande var så genomfrusen så jag hackade tänder.
Tack Lars..Jag tror det var Du som räddade mig från att frysa ihjäl i natt. Känn Dig som en hjälte.
Och Olle!!!!!!...Vad har mamma sagt om att alltid tala om var man tar vägen någonstans, ta med mobiltelefon när man åker någonstans, samt LÄGGA UT NYCKEL!!!!!!



Storken har landat

GRATTIS JESSICA OCH BJÖRN TILL ER LILLE SON


Bamse

Eftersom jag precis lärt mig hur man gör för att krydda bloggen med klipp så kan jag inte låta bli.
Det här kan man kalla imitation...så jäääädrans bra...HAHA


Ryggskott

Jag har ont i ryggen. Har haft det hela veckan. Och inte har jag gjort något för att förtjäna det heller. Jag bara gick upp ur sängen en dag, och så var en dagen förstörd...och resten av veckan.
Jag tycker ofantligt synd om mig själv. Jag tittar med avund på folk som böjer sig ner och tar upp saker från marken och som sätter på sig skor utan att det verkar bekomma dem det minsta. Och dessutom har jag ju inte haft ont i ryggen sen jag var typ nitton heller. Andra i min bekantsakpskrets brukar ha ont i ryggen lite nu och då, och då är det ju en viss skillnad. Jag menar, de är ju vana....
Folk är ju iallafall väldigt måna om att hjälpa till så gott de kan. Min nyfunne vän Stina som jag bara känner via msn och telefon hade vart så "snäll" att ge mitt mobilnummer till en kille som säkert kunde hjälpa mig sa hon. Och i morse väcktes jag av en sms-signal och meddelandet var från en kille som hört att jag hade ont i ryggen och sa att han fått numret av Stina och att han var bra på massage och att han vill att jag skulle höra av mig. Jag känner mig dock lite skeptiskt och läser in saker mellan raderna. Där tycker jag det står:
"massage...degel...naken...dregel...göra det skönt för dig...dregel..naken jag med...dregel..." 
Kanske jag är orättvis nu, men Stina, har du verkligen träffat killen????
I kväll går en av årets höjdpunkter av stapeln, nämligen logdansen i grannskapet. Jag har sett fram mot den sen jag var där sist (för ett år sen) och så är jag JUSTERAD!!! Så ikväll är det inte klackarna i logtaket som gäller utan det blir att stå någonstans och bara se snygg ut. Kanske jag ska låta mig övertalas till en stilla och lugn dans OM den som bjuder upp skulle råka vara helt oemotståndlig.  Jag får se...
Och kanske ska jag ta mig någon "jäkel" i medicinskt syfte. Det kanske dämpar smärtan och får ryggmuskeln att slappna av....eller...?

Sonen (den nyblivna sextonåringen) var iallafall roligas för några år sedan när han råkade ut för nackspärr och blandade ihop begreppet med ryggskott. Ja, åkomman var ju hemsk, men kommentaren var skön.

 " Jag har så ont...jag har fått ett nackskott"

Nackskott låter VÄLDIGT allvarligt.


Skillnaden mellan kvinnor och män

Alltså...den här bilden är SÅÅÅ bra...:)   För visst är det väl så att vi kvinnor bara ser den breda baken, de tjocka låren, den fula magen och alla dubbelhakor när vi ser oss i spegeln.
Männen däremot ser inget annat än en sjutusan till  tjusig karl och tänker att :.."japp, här har ni Guds Gåva till kvinnorna"




RSS 2.0