Lilla stackars Xperia

Till min stora fasa trodde jag att jag dödat lilla Xperia igår kväll. Han var lite trött och behövde ladda batterierna så jag stoppade i sladden och la honom på armstödet till soffan. Kanske inte världens mest genomtänkta plats, men det råkade ju sitta ett vägguttag i just där i närheten.
Sen glömde jag ju bort honom några timmar.Glömde bort var jag lagt honom med så jag vräkte mig väl ner i soffan, i just DET hörnet. Xperia dök väl i samma stund ner mellan kuddarna i soffhörnet och låg där i värmen bland alla kuddar och med mig själv ovanpå.
Några timmar följde innan jag började sakna honom. Tänkte ett tag, följde sen sladden ner bland kuddarna...och jisses....plötsligt förstod jag varför jag inte frusit i det soffhörnet. Xperia var varm så han knappt gick att ta i. Kollade om det fanns något livstecken kvar i honom och jodååå, det fanns det, men försökte man toutcha displayen hände nada. Det funkande inte ens när jag låtit den svalna ett tag. Då försökte jag ringa till honom. Det funkade, men jag kunde inte svara för det gick ju som sagt inte att toutcha. Dessutom slutade inte ringsignalen att tjuta FAST jag la på luren på den andra telefonen. Det ringde, ringde och ringde....Till slut fick jag göra "operation demontering" av batteri, ytterligare avkylning och så starta om.
Hör och häpna...det hjälpte....Xperia är sig lik igen!!!
Nu kaffe...sen jobbet...// Skatan

Ljusterapi

Londonpinglan och jag provade på ljusterapi i går kväll. Hon (och experterna) påstår att man ska bli pigg av ljusterapi. Det hela gick ut på att man fick en vit rock och kliva in i ett vitt ljust rum i knappa timmen. Rummet såg ut som Londonpinglans lägenhet . Lika matta, lika fåtöljer och lika vita väggar. Har en misstanke om att det är hennes röda lampa som sabbar effekten där.
Hur som helst kunde man sitta där i lugn och ro och ha djupa samtal...som:
-Jag gick ner i vikt när jag dök.......
-Du gick ner MED vikt när du dök....
Campus 1477 var för övrigt ett riktigt fint ställe med fina människor som jobbade på att göra sig ännu finare :)

Elvis lever!

Vilken världssensation!!! Elvis har tydligen haft konsert i Enåkers bygdegård?


*harkel*...*vääs*...*host host*

Nu tror jag hela världen är upp och ner för jag har fått en slags åkomma. Jag kan inte prata. Inte normalt iaf och inte utan att hosta. Skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk också, fast det inte brukar ligga för mig.
Nog om detta...
Katten Gustav är ju en sådan rolig katt. Allt går liksom i ultrarapid för honom. Han går sakta, snor mat från bordet i smyyyygande manövrer och tvättar sig med långsamma rörelser. Här om dagen när jag fick tillfälle att skåda honom så hade han inte alls bråttom att ens få in sin tunga i munnen när han tvättat sig. När han var klar så satt han där, med tungan hängande ur munnen. Tokkatt!!




Snö

Idag kom den första snön. Det var inget stilla snöfall med stora vackra snöflingor som dalade ner och skapade ett ombonade snötäcke på marken. Nä, det snöade horisontellt, med iskalla, piskande, snöspikar och det mesta av snön la sig på vägen i drivor och det som inte låg på vägen låg som en stor snöhög över min bil...brrrr
På återhörande// Snöskatan

Curling

Det har vart mycket snack efter gårdagens tv-program "ung och bortskämd". Jag satt och nästan och skämdes på föräldrarnas vägnar som i all sin välmening knappast hjälpte sina barn att växa upp till självständiga och ansvarstagande individer.
Många blundrar har man väl som förälder säkert gjort själv genom alla år. Jag har ju till exempel vart urdålig på att se om de vart sjuka och skickat dem till skola och dagis med både öroninflammationer blödande sår i huvudet. Jag kanske har tillåtit dem klättra lite väl högt i träden och inte alltid sett till att mössa och vantar vart på när det är kallt. Ibland fick de vara själva hemma och ibland fick de vara uppe sent...
Med facit i hand kan jag iaf konstatera att de alla tre blivit rätt skapliga människor som både är ansvarstagande  och självständiga och som ett litet bevis på att man inte handlat helt galet fick jag detta underbara sms från min dotter idag
"Tack Gode Gud att jag fick dig som mamma! Jag är så glad över att jag inte blev så där bortskämd som på tv och jag är glad över att du inte sopat banan åt mig. Jag har hört att du sagt någongång att du curlat i den bemärkelsen att du sopat igen efter oss, tack för det med".
Vad säger man?....jag är RÖRD!!!!!

Mors lilla Olle
Tuppkycklingen
HannaPanna

Hoppsan...

Att som inbiten gammal lantlolla helt plötsligt bo i stan och inte bara ha ödemark utanför stugknuten kan ha sina sidor. Det är ett väldigt fixande med persienner hela tiden när man ska sova, byta om och duscha och allt annat man vill göra lite privat. Nu trodde jag att min lägenhet låg så till att man inte hade insyn, men ibland misstar man sig. Idag skramlade det till och en stege ställdes upp mot ytterväggen och snart passerade en arbetsklädd man två decimeter utanför mitt sovrumsfönster. Vad han pysslar med på huset är ännu en gåta, men det bankar och skramlar emellanåt, så något äkta "fluktare" var det nog inte ...

 


RSS 2.0