Kopparbergs Marknad

Redan klockan sju i morse bar det av med full liten Peugeot för att fira mickelsmäss med la familia som denna gång inte var fulltalig eftersom mor och far inte var med (krya på dig mamma). Jag var ganska glad att det var jag som stod för själva chaufförssysslan så jag slapp trängas i ett baksäte.
Som alltid när man åker bil långa sträckor är det bra att ha något att roa sig med under tiden. Vi lekte ”vem-kan-hitta-flest-traktorer-av-ett-visst-märke-leken”…. Det går ut på att varje deltagare väljer ett traktormärke och så vinner den som kan räkna ihop flest traktorer av sitt märke vid slutstationen. Lillebror vann, han hade valt VolvoBM. Den som väljer Volvo BM vinner alltid eftersom ALLA gårdar har en gammal BM som dessutom ingen bryr sig om att ställa in bland fintraktorerna och därför är lätträknad.

Halvvägs fick vi vara med om ett STORT äventyr. Det stod det två kvinnliga trafikkonstaplar och stoppade oss och alla andra bilar. Jag fick blåsa i ett NYTT nykterhetskontrollapparatsmunstycke och visa körkort. Sällskapet drygade sig med att fråga dumma frågor.

Bonden: Byter ni munstycke efter varje som blåser
Polisen: ja (tålmodigt), det vore väl lite ohygieniskt annars. Tänk om den före blåst före blåst positivt och blåst ut en massa alkoholpartiklar i röret.

Lillebror: Är det en riktig pistol det där?
Polisen: Nej (skrattande), det är en gummipistol!!

Vi fikade med Storebror och Stalbostintan i stugan innan vi alla for på marken. Vädret var otroligt vackert och jag tror det var en av anledningarna till att det var hur mycket folk som helst på marken. Det gick knappt att titta i ståndet utan det hela gick ut på att bana väg för att ta sig fram över huvudtaget. Vid ett leksaksstånd stod Svägerska med Brorsonen (fem år) och tittade på utbudet. Hans syster var i år så stor och duktig så hon fick gå själv på marknaden med en annan flicka. Men det var fler som hade växt på sig och blivit stora och duktiga….
Brorsonen: Pappa och S-E går också SJÄLVA !!!!
Vad DUKTIGA de har blivit..44 respektive 41 år och så SJÄLVSTÄNDIGA!!!!

Annars gick det mesta traditionsenligt till. Bonden åt sig sjuk på provsmak tills han får en fråga av en försäljare av getost om han inte vart där många gånger redan. Lillebror köpte sin femtioelfte snygga tändare, Storesyster köpte ytterligare en grön sjal, Prins köpte strumpor, Storebror och Stalbostintan flög helikopter och jag köpte en klocka som höll i exakt två och en halv timme innan armbandet lossnade.



En lite paus i gröngräset med de traditionsenliga strömminsmackorna, i år dock utan rödlök. Den var slut :(




Lillebror på den nya farstukvisten till stugan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0