...och så var det det där med London.

Måste ju bara skriva några rader om helgen som var. Helgen då jag tillsammans med tre jobbarkompisar åke till London. Vi åkte i fredagsmorse i halvtretaget. Flyget lyfte sju från Skavsta och planet landade ett par timmar senare på Stansted. Alla flög visst till Stansted denna morgon så vi tillbringade väldigt lång tid med att köa...och köa...och köa.. Frampå dagen kom vi i allafall till det gulliga lilla spartanska hotellet i Tufnell. Checkade in, gick ut och åt Fish and Chips, gick till rummen och vilade (sov som stockar)  några timmar innan tuben tog oss till Piccadilly Circus med omnejd där vi gick runt och tittade på London i skenet av juldekorationer. Besökte London Eye och Big Ben. Käkade en Big Mac på Mc Donalds och tunnelbanan till Arsenal Arena för att göra Fredrik stolt och glad (Arsenalfan).
På lördagen intog vi hotellfrukosten bestående av rostad formfanska och marmelad med en kopp pulverkaffe till. Kändes väldigt engelskt och bra. Tog sedan tunnelbannan till Madame Tussauds. Nu låg ju inte Madame Tussauds vaxkabinett alls där vi trodde, eller där Fredrik trodde ( vi litade av någon anledning fortfarande på att han hade koll???)  Alla andra Londonturister var också där. Men jag såg mycket kändisar. Lite stela var de dock... Bara en som inte var stel. Stod och tittade en stund på en docka som fotograferades med en människa. Funderade över vem det kunde vara. Döm om min förvåning när dockan knallade i väg. Jag hade visst kollat på fel... jaja..vaxdockorna var väldigt natutrogna. Fick till det med ett träsktroll så jag kan inte vara annat än nöjd med besöket. Jajustja...den lilla skräckvandringen...HUA!!!!...Den var INTE att leka med. Mia klämde sönder min arm och jag gick med andra axeln före som ett skydd och blundade stundtals. USCH!!
Efter lunch (hamburgare) besökte vi Hyde Park, Green Park och Buckingham Palace. Sen drog vi till shoppingstråket i centrala London. Vi försökte ta oss framåt på de överfolkade trottoarerna och efter någon timme hatade vi människor och FLYDDE till London Bridge, Tower Bridge och Towern. Finfint i alla lampsken. Lång promenad längs Themsen och pizza i magarna. Avslutade dagen på en Pub i Camden. Drack kaffe Latte!?!
Efter 30 000 steg och drygt två mils promenad i fötterna och en blåsa under tån somnade jag tämligen gott på lördagkvällen också.
Söndag: Gott om tid...äter frukost. Checkar ut tar tuben till liverpool street.  Köar till bussen. Gott om tid. Hmm...visar sig vara fel bussbolag när vi väl köat färdigt. Letar på nästa buss...börjar bli lite bråttom...men under kontroll. Hittar inte busshållsplatsen trots instruktion. Viss stress börjar infinna sig. Ny instruktion...hittar hållplatsen...men får vänta. Nu jäklar börjar det bli bråttom. Busschauffören har inte bråttom...han tar det lugnt...blir lite sen. Plockar upp folk efter vägen. En till och en till....Klockan går fortare än bussen. Framme på flygplatsen springer vi till incheckningen.... KÖÖÖÖ!!!! 12 minuter innan gaten stänger. personalen jobbar sakta. Folk är inte klara när de kommer fram till disken utan ska snöra av sig skor och fiska upp vätskepåsarna ur bagaget. NU HAR VI JÄKLIGT BRÅTTOM!!!!  Men som i ett trollslag vänder turen. Personalen öppnar en ny kö. Vi hamnar långt fram. Vi springer i genom, Visar sig att vi ska till en gate som är nära. Inga köer existerar mer. Vi bara springer...och vi hinner. Och vi pustar ut. Vi lyckades inte bara ta oss iväg till London ...vi lyckades ta oss hem också.
Sammanfattning av London.:
Tar efter mycket från Sverige. Snott affärsrörelser som McDonalds, Burger King och Specavers, Maten är också typiskt svenk som hamburgare och pizza. Jackor handlar Londonbor på HM. Londonborna visar inte sina hem utan drar för sina fönster med gardiner.  De tycker inte det är så viktigt att ha det mysigt på balkongen eller i trädgårdarna heller. Annars ser Londonbor ut som andra människor, de är vänliga och man förstår vad de säger. Det är enklare att åka tunnelbana i London än i Stockholm. Helt klart en stad för nybörjartursiter. Rekommenderas!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0